Muzika

Dvije decenije od obnove Starog mosta, Hari Mata Hari 23.7 najavljuje spektakl u Mostaru 

banner

MOSTAR, 26.6.2024. Grad Mostar će spektakularnim koncertom Harija Mata Harija ove godine proslaviti 20. godišnjicu završetka obnove Starog mosta i 19. godišnjicu upisa Mostara na popis UNESCO-ove kulturne baštine.

Koncert je zakazan za utorak, 23.7, na platou ispod Starog mosta. Ovaj jedinstveni muzički događaj je poklon Grada Mostara svim građanima i ulaz će biti besplatan. 

Hari Mata Hari već decenijama puni dvorane širom regiona. Sigurno da hiljade fanova s nestrpljenjem čeka da u prelijepom gradu na Neretvi 23.7 sa Harijem zapjeva neprolazne hitove “Lejla”, “Strah me da te volim”, “Volio bi da te ne volim”, “Lud sam za tobom”,“Svi moji drumovi”, „Starac i more“… Na koncertu u Mostaru Hari Varešanović izvest će neke od najljepših sevdalinki. 

– Mostovi i muzika spajaju ljude. Vidimo se u Mostaru 23.7 ispod Starog mosta da uživamo u istinskom muzičkom spektaklu – poručio je Hari Varešanović. 

Centralna manifestacija proslave 20. godišnjice završetka obnove Starog mosta i 19. godišnjice upisa Mostara na popis UNESCO-ove kulturne baštine počet će u 21 sat, a prisutnim će se, između ostalih, obratiti zvaničnici UNESCO-a, Svjetske banke, te grada Mostara. Nakon toga bit će dodijeljene zahvalnice organizacijama i pojedincima, a pripremljen je zanimljiv višesatni program. Kao vrhunac manifestacije bit će održan spektakularan koncert Harija Mata Harija. 

Stari most sagrađen je davne 1566., a, nakon oštećenja u ratu 1992. i rušenja tokom rata 1993., obnovljen je 23.7.2004. godine. Rekonstrukcija Starog mosta u Mostaru bila je zahtjevan građevinski projekat i trajala je punih šest godina.

P.R.

Related posts

Čola priprema novu pjesmu, a za vikend pjeva u Geteborgu

BHD Info Desk Administrator

Nizozemska: Preminuo čuvar sevdaha pjevač Emir Dedić

Urednik BiH Info Desk

Novi hit Balaševića: ‘Dno dna’ ne žele emitirati u Srbiji

Leave a Comment