BiH dijaspora

BALINGEN: PJESMOM I IGROM OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BIH I DAN SANDŽAKA

U prepunoj Festhalle, Bethovenstr. 15, u Balingenu,  je proteklog vikenda održana manifestacija obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine i Dana Sandžaka koju tradicionalno organizuje bošnjački džemat iz ovog njemačkog grada.

Već i prije zvaničnog početka programa, u sali koja prima više od 500 posjetilaca, nije bilo slobodnih mjesta za sve one koji su željeli obilježiti spomenute praznike, ali i uživati u pjesmi mlade pop-folk zvijezde Harisa Berkovića, pobjednika devete sezone Zvezda Granda. Popularni Berković i njegov bend pravili su odličnu atmosferu u kojoj su posebno uživali mladi posjetioci kojih je bilo iznenađujuće puno na jednom manifestaciji koju organizuje jedan džemat, što je većina prisutnih komentarisala – pozitivno. (Na mladima svijet ostaje).

U pauzama zabave u Balingenu prisutnima su se prigodnim govorima posvećenim Danu državnosti BiH i Danu Sandžaka, kao i potrebi bolje organizovanosti i uvezanosti Bošnjaka u dijaspori obratili: Mevludin Bahović i Šahin ef. Efendić, predsjednik i imam džemata u Balingenu, u ime domaćina i gosti, magistar Enver ef. Pašalić Pašo, glavni imam Bošnjaka za regiju Stuttgart i Haris Halilović, predsjednik Saveza dopunskih škola BiH, bivši generalni konzul BiH u Stuttgartu.

Magistar Pašalić je u Balingenu promovisao i svoju knjigu Fenomen iskušenja.

H.H. BHDINFODESK

Related posts

Granična policija BiH objavila detalje u vezi s uvjetima za ulazak stranaca u Bosnu Hercegovinu

BHD Info Desk Administrator

Kanada: Bivša nobelovka Christina Doctare, postala član Internacionalnog ekspertnog tima IGK

BHD Info Desk Administrator

Boston: Prigodnim programom obilježena 10. godišnjica organiziranog djelovanja Bošnjačka

Leave a Comment