BiH dijaspora

BALINGEN: PJESMOM I IGROM OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BIH I DAN SANDŽAKA

banner

U prepunoj Festhalle, Bethovenstr. 15, u Balingenu,  je proteklog vikenda održana manifestacija obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine i Dana Sandžaka koju tradicionalno organizuje bošnjački džemat iz ovog njemačkog grada.

Već i prije zvaničnog početka programa, u sali koja prima više od 500 posjetilaca, nije bilo slobodnih mjesta za sve one koji su željeli obilježiti spomenute praznike, ali i uživati u pjesmi mlade pop-folk zvijezde Harisa Berkovića, pobjednika devete sezone Zvezda Granda. Popularni Berković i njegov bend pravili su odličnu atmosferu u kojoj su posebno uživali mladi posjetioci kojih je bilo iznenađujuće puno na jednom manifestaciji koju organizuje jedan džemat, što je većina prisutnih komentarisala – pozitivno. (Na mladima svijet ostaje).

U pauzama zabave u Balingenu prisutnima su se prigodnim govorima posvećenim Danu državnosti BiH i Danu Sandžaka, kao i potrebi bolje organizovanosti i uvezanosti Bošnjaka u dijaspori obratili: Mevludin Bahović i Šahin ef. Efendić, predsjednik i imam džemata u Balingenu, u ime domaćina i gosti, magistar Enver ef. Pašalić Pašo, glavni imam Bošnjaka za regiju Stuttgart i Haris Halilović, predsjednik Saveza dopunskih škola BiH, bivši generalni konzul BiH u Stuttgartu.

Magistar Pašalić je u Balingenu promovisao i svoju knjigu Fenomen iskušenja.

H.H. BHDINFODESK

Related posts

Ambasadorica BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić predala akreditivna pisma Njezinom Veličanstvu kraljici Elizabeti II

BHD Info Desk Administrator

Historijsko kanadsko “Da” istini o bijelim trakama i pravdi za žrtve tih strašnih ponižavanja. 

BHD Info Desk Administrator

Mersiha Husagić (29): Od izbjeglice do poznate glumice

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment