BiH dijaspora

Beč: Ponuđena nagrada od 50.000 eura za dodatne dokaze o ubistvu Davida Dragičevića

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH“, registrovano u Beču, raspisalo je nagradu od 50.000 eura za svaki novi, kredibilan dokaz, koji može doprinijeti da se iza rešetaka nađu ubice i naručioci ubistva Davida Dragičevića, kao i njihovi saučesnici. Udruženje nudi ovu novčanu nagradu svakom onom ko im dostavi snimke sa nadzornih kamera Raiffeisen banke iz ulice Vase Pelagića u Banjoj Luci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. marta 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević, prenosi Slobodan Vasković na svom blogu.

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH“ takođe nudi nagradu za video snimke na kojima se vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, nakon što je otet u centru Banja Luke.
“Udruženje ima saznanja iz kredibilnih i pouzdanih izvora da ti video zapisi postoje i poziva sve one koji imaju saznanja o tome, ili posjeduju video zapise, da im ih dostave. Udruženje garantuje da će identitet svih onih, koji im dostave navedene video snimke, biti potpuno zaštićen, kao i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos”, navodi Vasković.

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH“ poziva i sve one, koji posjeduju snimke nadzornih kamera iz Gospodske ulice, Jevrejske ulice, Zanatskog centra, Ulice Ivana Franje Jukića i ostalih ulica u najužem centru Banjaluke, da im dostave te snimke koji pokrivaju vrijeme od 00.00 sati do 05.00 sati 18. marta 2018. godine.

BHDINFODESK

Related posts

Zanimljivo: Radnik sa Balkana opisao kako je raditi u Njemačkoj

Dr. Ervin Sejdić genije iz Modriče: Naučnik sa nagradom Baraka Obame

Edin Osmanović iz Francuske: Narod se navikao na izolaciju

Urednik BiH Info Desk

1 comment

Zdravko 15/02/2019 at 07:38

Malo je to niko nece glavu da rizikuje za te pare.

Reply

Leave a Comment