BiH dijaspora

Beč: Ponuđena nagrada od 50.000 eura za dodatne dokaze o ubistvu Davida Dragičevića

banner

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH“, registrovano u Beču, raspisalo je nagradu od 50.000 eura za svaki novi, kredibilan dokaz, koji može doprinijeti da se iza rešetaka nađu ubice i naručioci ubistva Davida Dragičevića, kao i njihovi saučesnici. Udruženje nudi ovu novčanu nagradu svakom onom ko im dostavi snimke sa nadzornih kamera Raiffeisen banke iz ulice Vase Pelagića u Banjoj Luci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. marta 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević, prenosi Slobodan Vasković na svom blogu.

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH“ takođe nudi nagradu za video snimke na kojima se vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, nakon što je otet u centru Banja Luke.
“Udruženje ima saznanja iz kredibilnih i pouzdanih izvora da ti video zapisi postoje i poziva sve one koji imaju saznanja o tome, ili posjeduju video zapise, da im ih dostave. Udruženje garantuje da će identitet svih onih, koji im dostave navedene video snimke, biti potpuno zaštićen, kao i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos”, navodi Vasković.

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH“ poziva i sve one, koji posjeduju snimke nadzornih kamera iz Gospodske ulice, Jevrejske ulice, Zanatskog centra, Ulice Ivana Franje Jukića i ostalih ulica u najužem centru Banjaluke, da im dostave te snimke koji pokrivaju vrijeme od 00.00 sati do 05.00 sati 18. marta 2018. godine.

BHDINFODESK

Related posts

Ali Lejlić prvi je Bošnjak koji se 2003. zaposlio u američkoj diplomatiji

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} pozdravlja odluku visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini

Editor

Poznata imena novih bh. Ambasadora

BHD Info Desk Administrator

1 comment

Zdravko 15/02/2019 at 07:38

Malo je to niko nece glavu da rizikuje za te pare.

Reply

Leave a Comment