Bosnia Appeal

Los Angeles: Na gala koncertu Amire Medunjanin Fondaciji Bosana prikupljeno rekordnih 100.000 dolara

banner
Dvorana Nate Holden Performing Arts u Los Angelesu protekle subote bila je ispunjena umilnim glasom BiH dive Amire Medunjanin koja je pred odabranom publikom u intimnoj atmosferi gala koncertom obilježila 10. godišnjicu Fondacije Bosana te pomogla da fondacija ostvari svoj cilj za 10. godišnjicu da prikupi čak 100.000 američkih dolara za stipendije studenata u BiH, saopćila je ova fondacija.

Fondacija Bosana, na čijem čelu je njena osnivačica Senita Slipac Kalamujić, osnovana je upravo u Los Angelesu, a do ovog rođendana je od velikodušnih donatora prikupila ukupno 720.000 dolara. Danas se mogu pohvaliti brojnim uspješnim pričama jer među 90 studenata koje su stipendisani ima diplomiranih ljekara, inžinjera, dizajnera, profesora,…

Godišnjem donatorskom okupljanju u Los Angelesu prisustvovalo je blizu 300 gostiju, među kojima su bili vjerni prijatelj Fondacije Rade Šerbedžija i Faruk Šabanović, a posebna čast bilo je prisustvo Bosaninih stipendista, Nermine Pračić i Amile Bjelopoljak.

Amira Medunjanin uz talentovane muzičare Bojana Zulfikarpašića, Nikolu Stajića i Peru Krstajića je ispunila obečanje da ce se njen nastup pamtiti.

“Čast mi je da sam bila dijelom obilježavanja 10 godina rada BOSANA fondacije. Ono što ti ljudi rade je neprocjenjivo. Ulagati u obrazovanje mladih je direktno ulaganje u bolju budućnost. Kapa dole.”

Kao i svake godine, sponzori su se pobrinuli za troškove organizacije eventa, kako bi donacije i prikupljen novac od prodaje karata mogli ici direktno za program stipendiranja mladih u Bosni i Hercegovini.  Sponzori ove godine su bili: Authority Partners, eMedia Patch, Corigin, Senator, Catholic Travel Center, TownHill Colony and Chateau Staffing.

Nagrada BOSANA DoGooder (Skulptura Ptica Mira – svjetski priznate umjetnice Edine Selesković), koju Bosana dodjeljuje od 2014. godine, uručena je najvećem privatnom donatoru Ronu Gershmanu, koji je u svom govoru naglasio da je Bosana posebna organizacija zasnovana iskljucivo na volonterskom radu.

Pored Rona, Bosana je odala priznanja dugogodisnjim volonterima koji podrzavaju program i razvoj organizacije: Amra Silajdžić, Sladana Šaldić, Jasminka Stegić, Zlata i Greg Gleason, Authority Partners na celu sa Majom i Erolom Karabeg, Šejla Holland, Emira Pajević i Ajlana Osmanagić, direktorici Bosana Fondacije koja je tu od prvog dana.

“Ulaganje u obrazovanje mladih najbolji je način da pozitivno utičete na promjenu njihovih životnih puteva” – poručuju iz Bosane, fondacije koja svake godine raspisuje konkurs za nove stipendiste i neumorno radi pokazujući studentima u BiH da nisu sami.

(Lejla Trle)

Related posts

‘I just want to know how my sons died’ – bringing home Bosnia’s dead

ABAS TREBA NAŠU POMOĆ: Neophodna sredstva za liječenje četverogodišnjeg dječaka

Editor

U Vijećnici obilježena 110. godišnjica ‘Merhameta’

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment