Društvo

Mostar: Televizija Herceg-Bosne počinje s emitiranjem programa iz grada na Neretvi

Radio-televizija Herceg-Bosna postala je korisnik dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljske radiodifuzije, potvrđeno je za Klix.ba. RTV Herceg-Bosna se, podsjećamo, od ranije emitovala na radijskim frekvencijama, a televiziju KISS kupila je od “Stanić grupe” nepuna dva mjeseca uoči Općih izbora u BiH.
Radio-televizija koja je ponijela ime po samoproglašenoj administrativno-teritorijalnoj jedinici, čije je političko vodstvo 2017. godine pravosnažno osuđeno na ukupno 111 godina zatvora za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, uskoro počinje sa radom.
Na zvaničnoj internetskoj stranici Regulatorne agencije za komunikacije je objavljeno da je Tvrtko Milović glavni i odgovorni urednik RTV Herceg-Bosna.
Kako saznajemo, RTV Herceg-Bosne u svoje okrilje primila bi ljudske i materijalne resurske Naše TV iz Mostara, kao i par drugih medijskih porojekata u Hecregovini i dijelovima BiH gdje su Hrvati većina.
Pojedini hercegovački portali bliski HDZ-u BiH pišu da prostorije RTV Herceg-Bosna u Mostaru sada treba da posluže i za rad televizije. Čim to bude dovršeno, pretpostavlja se da će emitiranje programa krenuti iz Mostara umjesto iz Kiseljaka.
Ovim poduhvatom je ispunjena prošlosedmična najava predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, tokom izlaganja na IV saboru tzv. HZHB, kada je pozvao na uvezivanje svega što nosi ime Herceg-Bosna.
Međutim, navedena poslovna operacija se u medijskim krugovima smatra prvim korakom ka uspostavi javnog servisa na hrvatskom jeziku koji bi se finansirao od RTV takse.

Related posts

(Video+ foto) Definitivno Venecija je najljepši grad u Evropi

Urednik BiH Info Desk

Da li je zaista potrebno da u toku dana napravimo 10.000 koraka?

Protesti novinara u Sarajevu za sve kolege iz Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment