Društvo

Mostar: Televizija Herceg-Bosne počinje s emitiranjem programa iz grada na Neretvi

banner

Radio-televizija Herceg-Bosna postala je korisnik dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljske radiodifuzije, potvrđeno je za Klix.ba. RTV Herceg-Bosna se, podsjećamo, od ranije emitovala na radijskim frekvencijama, a televiziju KISS kupila je od “Stanić grupe” nepuna dva mjeseca uoči Općih izbora u BiH.
Radio-televizija koja je ponijela ime po samoproglašenoj administrativno-teritorijalnoj jedinici, čije je političko vodstvo 2017. godine pravosnažno osuđeno na ukupno 111 godina zatvora za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, uskoro počinje sa radom.
Na zvaničnoj internetskoj stranici Regulatorne agencije za komunikacije je objavljeno da je Tvrtko Milović glavni i odgovorni urednik RTV Herceg-Bosna.
Kako saznajemo, RTV Herceg-Bosne u svoje okrilje primila bi ljudske i materijalne resurske Naše TV iz Mostara, kao i par drugih medijskih porojekata u Hecregovini i dijelovima BiH gdje su Hrvati većina.
Pojedini hercegovački portali bliski HDZ-u BiH pišu da prostorije RTV Herceg-Bosna u Mostaru sada treba da posluže i za rad televizije. Čim to bude dovršeno, pretpostavlja se da će emitiranje programa krenuti iz Mostara umjesto iz Kiseljaka.
Ovim poduhvatom je ispunjena prošlosedmična najava predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, tokom izlaganja na IV saboru tzv. HZHB, kada je pozvao na uvezivanje svega što nosi ime Herceg-Bosna.
Međutim, navedena poslovna operacija se u medijskim krugovima smatra prvim korakom ka uspostavi javnog servisa na hrvatskom jeziku koji bi se finansirao od RTV takse.

Related posts

Radomiru Šušnjaru 20 godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Urednik BiH Info Desk

Još uvijek se traga za više od 7.206 nestalih u BiH: Neki od njih nikada neće biti pronađeni

ZATAŠKAVANJE DAVIDOVOG UBISTVA: Protiv Davora Dragičevića podneseno 27 prijava

Editor

Leave a Comment