Najčitanije Sport

Bosanskohercegovački “Amerikanac” Amel Šehić fudbalsku karijeru nastavlja u Njemačkoj

Jedan od najvećih fudbalskih talenata bh. korijena u Americi 17-godišnji Amel Šehić  član “Beachside Academy Soccer Club” iz američke države  Connecticut, nastavit će svoj fudbalski put u  juniorima Hertha Walheim iz Achena, ekipi koji se takmiči u drugom rangu nogometa u Njemačkoj.
Amel Šehić  je od strane bh. stručnjaka zapažen na kampovima US Soccer Educationa iz Denvera u Las Vegasu, Minhenu, Chicagu i Jacksonville-u. Izuzetan je potencijal  i svi su se složili,da jedino može napredovati ukoliko  svoje usavršavanje nastavi u Evropi. Na preporuku trenera Semjona Miloševića, inače, stalnog člana USSoccer Education, otišao u Njemačku gdje će pokušati unaprijediti svoj potencijal i usmjeriti se ka profesionalnom igranju.
“Talentovanog Šehić a krasi izuzetan radijus kretanja, disciplina u igri, radi se o fudbaleru koji može  igrati na pozicijama veznog igrača i desnog beka. Mislim da se radi o izuzetnom potencijalu, koji uz kvalitetan stučni rad  može biti standardni reprenzentativni materijal i istinski profesionalac”  za agenciju BHDINFODESK kazao je trener Semjon Milošević već dokazani “šmeker” koji može  prepoznati istinski potencijal.
Naravno daljni napredak zavisi samo od mladog Šehića, njegovo je  da vrijedno radi a njemački treneri sigurno znaju put kako da talenat izraste u istinskog asa.
Pripremio: Namik Alimajstorović/ BHDINFODESK

Related posts

Košarka: Zmajice umjesto Bjelorusije na Evropskom prvenstvu

Editor

Slovenija: Senijad Ibričić proglašen za najboljeg igrača Prve lige

Editor

Rumunija: Golman Hidajet Hankić briljira na golu Botosanija

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment