Bosnia Appeal

London: Tarik Filipović s predstavom „Ćiro“ podržava rad humanitarne fondacije Our Kids

banner

Fondacija Our Kids ima zadovoljstvo pozvati vas na koautorsku predstavu jednog od najpoznatijih glumaca i TV zvijezda Tarika Filipovića “Ćiro”, koja donosi priču o životu nogometne ikone Miroslava Ćire Blaževića. Predstava će biti izvedena 2. novembra 2019, u 19:30 u St Peter’s Church in Notting Hill, London W11 2 PN.

Za rezervacije molimo vas da donirate £20 za Fondaciju Our Kids na link ispod: https://www.justgiving.com/campaign/tarik

 

Predstavom “Ćiro” Tarik Filipović podržava rad fondacije

 

U središtu pažnje cjelokupne autorske predstave je Miroslav Blažević-Ćiro, ime uz koje se veže više asocijacija i anegdota nego za bilo koju drugu ličnost koja je obilježila uspjeh hrvatskog nogometa i javnog života.
Ličnost Blaževića inspirisala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog i osebujnog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

U ovoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, govori o tome šta je Blažević predstavljao za njega, kroz period odrastanja i sazrijevanja.

Uvod u predstavu prezentirat će proslavljeni glumac Velibor Topić, Mostarac s adresom u Londonu, poznat po svojim ulogama u filmovima: Snatch, Kraljevstvo nebesko, Robin Hood, Kingsman: Tajna služba. Tokom svoje karijere, Topić je radio tri puta s Ridleyjem Scottom kao i drugim dobro poznatim režiserima kao što je Guy Ritchie, Tom Hooper, Matthew Vaughn i još mnogo drugih.

Pića i balkanski delikatesi bit će servirani prije i poslije predstave. Vrata će se otvoriti u 18:30. Obećavamo vam noć zabave, super glume u srcu Notting Hilla i sve to za dobrotvornu misiju podrške djeci i mladima s posebnim potrebama.

 

Fondacija Our Kids – London

Cilj Fondacije Our Kids iz Londona je pomagati djecu bez roditelja i sve mlade ljude s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini. Zajedno sa svojim partnerima, organizacija je dosad uspješno implementirala nekoliko projekata, koji su unaprijedili svakodnevni život stotine djece u BiH. Fondacija Our Kids UK učinila je mnogo toga da proteklih godina pomogne djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini. Pomoć su pružali toj djeci i po njihovom izlasku iz tih ustanova kako bi ih podržali na putu ka samostalnosti, integraciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava. Pored Amire Medunjanin svoj doprinos u radu fondacije daje i bivši bh. reprezentativac Saša Papac. Za više informacija o fantastičnim projektima Fondacije Our Kids UK, i načinu kako se uključiti u rad organizacije dodatne informacija možete naći na web stranici fondacije: www.ourkidsfoundation.org

 

BHDINFODESK

 

Related posts

Pomozi.ba: 20-godišnji Abdulrahman, izbjeglica iz Sirije koji je u Zvorniku ostao bez nogu, treba našu pomoć

Urednik BiH Info Desk

Dječaku Amaru Baltiću iz Cerske kod Vlasenice hitno je potrebna naša pomoć, kako bi dobio bitku za život

Editor

Apel humanim ljudima: Mali Mahir treba našu pomoć

Editor

Leave a Comment