Bosnia Appeal

London: Tarik Filipović s predstavom „Ćiro“ podržava rad humanitarne fondacije Our Kids

banner

Fondacija Our Kids ima zadovoljstvo pozvati vas na koautorsku predstavu jednog od najpoznatijih glumaca i TV zvijezda Tarika Filipovića “Ćiro”, koja donosi priču o životu nogometne ikone Miroslava Ćire Blaževića. Predstava će biti izvedena 2. novembra 2019, u 19:30 u St Peter’s Church in Notting Hill, London W11 2 PN.

Za rezervacije molimo vas da donirate £20 za Fondaciju Our Kids na link ispod: https://www.justgiving.com/campaign/tarik

 

Predstavom “Ćiro” Tarik Filipović podržava rad fondacije

 

U središtu pažnje cjelokupne autorske predstave je Miroslav Blažević-Ćiro, ime uz koje se veže više asocijacija i anegdota nego za bilo koju drugu ličnost koja je obilježila uspjeh hrvatskog nogometa i javnog života.
Ličnost Blaževića inspirisala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog i osebujnog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

U ovoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, govori o tome šta je Blažević predstavljao za njega, kroz period odrastanja i sazrijevanja.

Uvod u predstavu prezentirat će proslavljeni glumac Velibor Topić, Mostarac s adresom u Londonu, poznat po svojim ulogama u filmovima: Snatch, Kraljevstvo nebesko, Robin Hood, Kingsman: Tajna služba. Tokom svoje karijere, Topić je radio tri puta s Ridleyjem Scottom kao i drugim dobro poznatim režiserima kao što je Guy Ritchie, Tom Hooper, Matthew Vaughn i još mnogo drugih.

Pića i balkanski delikatesi bit će servirani prije i poslije predstave. Vrata će se otvoriti u 18:30. Obećavamo vam noć zabave, super glume u srcu Notting Hilla i sve to za dobrotvornu misiju podrške djeci i mladima s posebnim potrebama.

 

Fondacija Our Kids – London

Cilj Fondacije Our Kids iz Londona je pomagati djecu bez roditelja i sve mlade ljude s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini. Zajedno sa svojim partnerima, organizacija je dosad uspješno implementirala nekoliko projekata, koji su unaprijedili svakodnevni život stotine djece u BiH. Fondacija Our Kids UK učinila je mnogo toga da proteklih godina pomogne djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini. Pomoć su pružali toj djeci i po njihovom izlasku iz tih ustanova kako bi ih podržali na putu ka samostalnosti, integraciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava. Pored Amire Medunjanin svoj doprinos u radu fondacije daje i bivši bh. reprezentativac Saša Papac. Za više informacija o fantastičnim projektima Fondacije Our Kids UK, i načinu kako se uključiti u rad organizacije dodatne informacija možete naći na web stranici fondacije: www.ourkidsfoundation.org

 

BHDINFODESK

 

Related posts

Udruženje Pomoć bolenim – ŽIVOT, treba našu pomoć

BHD Info Desk Administrator

Nijedno dijete ne treba odrastati samo – apel za podršku!

Urednik BiH Info Desk

Australsko-bosanski glumac Reshad Strik posjetio žrtve zemljotresa u kontejnerskim naseljima u Turskoj

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment