Sport

Mirko Šarović pozvan na utakmicu BiH – Italija

Nakon što je ministar kazao da ima bh. pasoš i da, za razliku od Dodika, navija i za Bosnu i Hercegovinu i za Srbiju

Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Jasmin Duvnjak pozvao je ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da bude gost na večerašnjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Zenici između BiH i Italije.

Duvnjak navodi da je ovaj poziv upućen nakon gostovanja ministra Šarovića na N1 televiziji, gdje na pitanje novinara – navija li za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ministar Šarović odgovorio da ima bh. pasoš i, za razliku od Milorada Dodika, navija i za Bosnu i Hercegovinu i za Srbiju.

– Kao što je poznato, u Zenici na stadionu Bilino polje igra se važna međunarodna nogometna utakmica BiH – Italija. Kao Zeničanin i vatreni navijač ”Zmajeva”, bez ikakvih političkih konotacija, iz čistih sportskih motiva, pozivam gospodina Mirka Šarovića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, da dođe u Zenicu i prisustvuje utakmici koju Bosna i Hercegovina igra s višestrukim svjetskim i evropskim prvacima reprezentacijom Italije. Uz zagarantiran sportski spektakl na našem najljepšem stadionu, obećavamo da ćemo biti dobri i srdačni domaćini u ”Gnijezdu Zmajeva”. I, naravno, ulaznice ćemo osigurati za gospodina Šarovića – naveo je Duvnjak u svom pozivu.

BHDINFODESK

Related posts

Više od 20 sportista iz RS u 2017. nastupilo za Srbiju, sedam osvajilo medalje

Španija: Lejla Tanović šesta na UCI C1 utrci

Editor

Bihać: Džanan Musa kupuje opremu za bolnicu u rodnom gradu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment