Dopunske škole

Prof.dr. med.sci. Samir Delibegović, kao prvi hirurg iz BiH koji je postao član ‘American College of Surgeons’

Na Kongresu American College of Surgeons, koji se održavao od 27. do 31. oktobra 2019. u San Francisku, održana je i ceremonija proglašenja novih članova. Jedan od članova je i Prof.dr. med.sci. Samir Delibegović, kao prvi hirurg iz Bosne i Hercegovine.

Priznanje je obezbijedio dugotrajni samoprijekorni rad Prof. Delibegovića, sa njegovim pristupom svojoj struci, angažovanosti u stalnom razvoju i predanosti radu. Prof. Delibegović je jedan od začetnika moderne, minimalno invazivne hirurgije u BiH. Izdao je više knjiga u oblasti medicine kao autor i koautor, ali je i autor brojnih naučnih članaka u svjetskim časopisima iz područja hirurgije. On je i organizator stručnih medicinskih skupova, radi razmjene znanja i iskustava i stalno provođenje edukacijskih projekata.

Ovo priznanje nije samo prof. Delibegoviću, nego i cijeloj bh. hirurgiji. Njegovo članstvo će olakšati prijem novih članova iz BiH, posebno članova Udruženja endoskopskih hirurga u BiH, čiji je predsjednik prof.dr Samir Delibegović a članstvo u ACS olakšati će dalji razvoj hirurgije u BiH.

Kongresu je prisustvovalo preko deset hiljada učesnika iz cijelog svijeta, a obuhvatao je sva područja hirurgije, piše Tuzlanski.ba.

BHDINFODESK

Related posts

POČELA NASTAVA U BOSANSKOJ ŠKOLI STUTTGART-NORD

NA KONKURS ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE UČENIKA U ŠKOLSKOJ 2018/2019. GODINI STIGLO NEKOLIKO STOTINA RADOVA

REUTLINGEN: POČELO IZVOĐENJE NASTAVE U BOSANSKOJ ŠKOLI

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment