Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 35/ 206: MAJKA TREĆI PUT ČITA MARETTI

Prijateljski savjet nakon što sam stao sa kolumnama- kao šteta (i) zbog aktuelnog nadnaslova. Izvagao- neka ide povremeno a tiče autorskog angažmana. Oko pisanja „na šire“, dovoljno.

Čim sam krenuo sa novim romanom, pretiću događaji. Usporilo nedavno otvoreno pismo „Zvornik&Tuzla (ne)znaju šta rade“. Naštancalo pedesetak strana i haman će premašiti planirano- max dvjesto. A jednom će mladji brat: „Važno je da se nešto dogadđa“- kod mene i prekoviše!

Uključio i „nauku“ vezano za komarca koji je izgubio glavu pored slike Novo sunce. Čekam odgovor iz Sarajeva, a zamislio nakon poruke Lejle Mahmutović iz Minhena „da niko toliko ne voli/prezire svoj rodni grad!“ Otšutjeću, jer nije dobro ni prezirati-odnosi snagu. Trebalo bi da je pošteno oko „uslova“ i ne bi bilo loše još jednom pročitati završne rečenice spomenutog pisma.

Oni što se zanimaju za majkino zdravlje nakon infarkta- klajka, a uspio je ubijediti da odmakne od tv-sapunica. Bolje neka čita knjige. Biće drago Katarini Maretti da njen „Porodični kavez, nastavak romana Frajer sa susjednog groba“ („Familjegraven: en fortsättning på romanen Grabben i graven bredvid“) već treći put „bistri“ i ne izlazi iz glave kako je farmer Beni nadrljao sa ženom. Može i obrnuto: kako je Dezire prošla sa mužem.

________

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, sa danom kašnjenja portal BHDINFODESK a mejlom šalje na 51 adresu).

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

“Holokaust – savremene pouke”: Svijetu je trebalo 60 godina da uspostavi Dan sjećanja na žrtve holokausta

BHD Info Desk Administrator

Ministrica Turković razgovarala sa predsjednikom organizacije „Remembering Srebrenica” Waqar Azmijem

Urednik BiH Info Desk

JEZGRO DUBIČKE PUHALSKE MAHALE

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment