Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 35/ 206: MAJKA TREĆI PUT ČITA MARETTI

banner

Prijateljski savjet nakon što sam stao sa kolumnama- kao šteta (i) zbog aktuelnog nadnaslova. Izvagao- neka ide povremeno a tiče autorskog angažmana. Oko pisanja „na šire“, dovoljno.

Čim sam krenuo sa novim romanom, pretiću događaji. Usporilo nedavno otvoreno pismo „Zvornik&Tuzla (ne)znaju šta rade“. Naštancalo pedesetak strana i haman će premašiti planirano- max dvjesto. A jednom će mladji brat: „Važno je da se nešto dogadđa“- kod mene i prekoviše!

Uključio i „nauku“ vezano za komarca koji je izgubio glavu pored slike Novo sunce. Čekam odgovor iz Sarajeva, a zamislio nakon poruke Lejle Mahmutović iz Minhena „da niko toliko ne voli/prezire svoj rodni grad!“ Otšutjeću, jer nije dobro ni prezirati-odnosi snagu. Trebalo bi da je pošteno oko „uslova“ i ne bi bilo loše još jednom pročitati završne rečenice spomenutog pisma.

Oni što se zanimaju za majkino zdravlje nakon infarkta- klajka, a uspio je ubijediti da odmakne od tv-sapunica. Bolje neka čita knjige. Biće drago Katarini Maretti da njen „Porodični kavez, nastavak romana Frajer sa susjednog groba“ („Familjegraven: en fortsättning på romanen Grabben i graven bredvid“) već treći put „bistri“ i ne izlazi iz glave kako je farmer Beni nadrljao sa ženom. Može i obrnuto: kako je Dezire prošla sa mužem.

________

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, sa danom kašnjenja portal BHDINFODESK a mejlom šalje na 51 adresu).

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

EU u borbi protiv korupcije u BiH

‘Nema sile koja može pokoriti multietničnost i otvorenost Sarajeva’

ALBERT I MARGARITA

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment