BiH dijaspora Najčitanije

Samir Muratović dobitnik priznanje grada Frankfurta

banner

Samir Muratović rođen je 1979., a godine 1999. godine Samir iz Bosne i Hercegovine, bez članova porodice, odlazi u Njemačku, kako bi studirao u Frankfurtu. Spletom okolnosti, zbog nedostatka sredstava, diplomski studij za Samira bio je daleko.
Vođen upornošću, on se odlučuje na korak pronalaska posla i uštede novca, a put ga je vodio do gradilišta.

Akter naše priče, iako nije imao iskustva u spomenutoj profesiji, odlučio je graditi temelje. Vremenom, naučio je sve segmente rada u građevinarstvu. Razvijao je i sticao iskustvo kako bi preuzeo složenu funkciju. Tako, godine 2006. svoju djelatnost u samozapošljavanju je stekao i kao poslodavac i kao izvođač radova na području Rhein Main-a, u relativno kratkom vremenu stekao je vrlo dobar ugled u građevinskoj industriji.

Osnovana kompanija se brzo razvijala, preuzela je kreaciju sofisticiranih projekata iz privatnih i javnih ruku i zadobila veliko poverenje klijenata. U oblasti građevinarstva povjereni su mu važni projekti, kao što su izgradnja  škola, vrtića, bolnica, poslovnih i industrijskih zgrada kao i projekata stambene izgradnje. Kompanija je bila posebno poznata po svom sofisticiranom kvalitetu i visokom stepenu dizajniranja betonskih sastavnih dijelova.

U roku od nekoliko godina broj zaposlenih se povećao na preko 100. Također, godine 2011. Samir je preuzeo jednu od najstarijih srednjih građevinskih firmi u Frankfurtu na Majni, čime je osigurao kontinuirano postojanje tradicionalne kompanije. Tako je samo u Frankfurtu-Riedbergu podignuto preko 1000 iznajmljivanja i stambenih objekata, a ovo je samo jedan od njegovih mnogih uspješnih projekata.

Obje kompanije zapošljavaju više od 20 građevinskih inženjera i ostalih tehničkih i komercijalnih članova osoblja koji, pod vodstvom Samira Muratovića, izvode kompletnu gradnju zahtjevnih projekata. Obje kompanije se zalažu za najviše standarde kvalitete, načine povjerenja i saradnje, kao i najvišu pouzdanost na svim nivoima, piše Akos.

Kontinuirani rast obje kompanije, kako u pogledu prometa, tako i broja zaposlenih, obrazovanje i istraživanje uz korištenje inovativne tehnologije, kao i ulaganja u nabavku moderne mehanizacije i opreme, doprinijeli su poboljšanju kvalitete, preciznosti, ali i poboljšanja  radnih uslova zaposlenih. Zahvaljujući politici kompanije kreiran je snažan temelj, tako da svi zaposleni danas mogu gledati u sigurnu budućnost.

Ono što je nezaobilazno za istaći, Samir je postavio izuzetno važan kamen temeljac za osiguranje budućnosti, što je promocija mladih talenata. Iz navedenog se jasno zaključuje da je Samir odgovorna osoba, koja nastoji  reirati uslove za osposobljenje mladih. Sveukupno je socijalni aspekt čvrsto usidren u korporativnim strukturama, i Samir je snažno opredijeljen za napredak mladih, možemo zaključiti.

Sve gore spomenuto jasno govori o priznanje za Samira. Naime, grad Frankfurt je odabrao Muratovića za primjer, iskazujući mu čast za učinjeno. Priznanje izvanrednu ličnost sa iznimnim rezultatima, a koja je u Frankfurt stigla izvan granica Njemačke, uručio mu je  gradonačelnik grada Frankfurta Peter Feldmann u svečanoj sali opštine. Svečanost je upriličen u veoma toplom ambijentu, sa 300 zvanica.

Važno je istaći, Bosna i Hercegovina je imala i priliku da predstavi svoju kulinarske specijalitete te da počasti goste večeri. Za catering je bio zadužen restoran iz Frankfurta Golos Brasserie, na čelu sa Eminom Gološ, dok su se za ugodu očima, dekoraciju, pobrinuli bračni par Binasa i Midhat Hajrović sa svojim privatnim eksponatima, koje brižno prikupljaju i njeguju. U ime kozulata priustan je bio i bosanskohercegovački predstavnik, konzul Almir Hasanović, koji iskazao svoje oduševljenje i svoje iznimno zadovoljstvo promocijom i uspjesima svojih zemljaka.

Kako i samo priznanje kaže, Samir je primjer izvanrede ličnosti sa rezultatima za primjer.  Samir je ponosni član BKC-a Frankfurt, stoga, ovim putem, kako Samiru, tako i kolektivu BKC-a upućujemo iskrene čestitke.

Rabija Arifović

Related posts

Otvoreno pismo ministrici Turković: Zar više od 4.000 potpisa peticije nije dovoljno da reagujete?

BHD Info Desk Administrator

Italija: Pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za kupovinu džamijskog prostora za regiju istočnog Veneta

Urednik BiH Info Desk

Stuttgart: Bosanac dio tima koji ručno izrađuju vrhunske sportske automobile u Mercedesu

Editor

Leave a Comment