Društvo

Uoči obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici Valentin Inzko nametnuće Zakon o zabrani negiranja genocida!?

Izvori iz diplomatskih krugova otkrivaju da šef OHR-a namjerava da Zakon o zabrani negiranja genocida, čije je nametanje jučer otvoreno najavio, objavi neposredno prije 11. jula naredne godine.

– Na pripremi tog zakona u OHR se već intenzivno radi i planirano je da on stupi na snagu uoči 25. godišnjice stradanja srebreničkih Bošnjaka – tvrde dobro upućeni izvori.
U jučerašnjoj izjavi za BHRT visoki predstavnik Valentin Inzko potvrdio je da se u OHR-u “radi i na Zakonu o zabrani negiranja genocida koji bi, ukoliko ga ne donese državni Parlament, mogao biti nametnut”.- Ja ću sačekati nekoliko nedjelja. U međuvremenu, moji ljudi u pravnom odjeljenju rade na nekim elementima tog zakona o zabrani negiranja genocida. Mislim da je to kulturološki, moralni i etički imperativ, da se nešto tako uradi i Bosna i Hercegovina bi tada bila kao i druge zemlje koje kažnjavaju negiranje holokausta – rekao je Inzko.

BHDINFODESK

Related posts

Međunarodni dan bijelih traka: Sjećanje i opomena savjesti na žrtve Prijedora

Urednik BiH Info Desk

BOSANSKA DUBICA: DR. MUSTAFA KADIĆ U EPIDEMIJI TIFUSA

BHD Info Desk Administrator

Gračanica: Bubrežni bolesnik Armin Ćurić, kojem su građani sakupili novac za transplantaciju, objesio se u dvorištu kuće

Editor

Leave a Comment

Visit us on Facebook