BiH dijaspora

Geteborg: Domaćin trećeg Sajama bh. knjige

U Geteborgu će se od 28. februara do 01. marta održati treći po redu Sajam bosanskohercegovačke knjige u Geteborskoj kući literature (Litteraturhus).

Cilj sajma je razvoj i unaprijeđenje kulture čitanja i ukazivanje na značaj maternjeg jezika te razvoj interesovanja i ljubavi prema knjizi.

“Bosanski sajam se etablirao kao jedna nova literarna arena u Geteborgu. Počinje izložbom i monografijom ‘Bosnia and Herzegovina – Seen With Loving Eyes’ Samira Sinanovića počinjemo Sajam 28. februara u Svjetskoj biblioteci, dok se u subotu 29. ovog mjeseca otvara sajam s početkom u 12:00 sati u Kući literature”, navedeno je u saopćenju.

Na sajmu će prisustvovati oko 40 bosanskih pisaca iz Švedske, Danske, Norveške, Njemačke, Belgije i Bosne i Hercegovine i predstaviti svoje radove.

“Ove godine poseban pšrostor će biti ustupljen dječijem programu. Najmlađi će imati priliku da se druže s piscima, učestvuju na radionicama crtanja te gledanju odabranih animiranih filmova”, navedeno je.

Sajam su organizovali NBV (Trezvenjački obrazovni savez) u saradnji s izdavačkom kućom Una Förlag, Bosankohercegovačkim savezom žena u Švedskoj te bh. društvom pisaca prevodilaca i bibliotekara, Radio Geteborg, Svjetskom bibliotekom u Geteborgu, Kućom literature, Frilagret, a Sajam je potpomognut i iz Fonda za kulturu grada Geteborg.

BHDINFODESK

Related posts

Prvi kvartal: Dijaspora u BiH poslala 220 miliona KM manje

Urednik BiH Info Desk

Uslovna kazna od godinu dana državljaninu BiH u Austriji zbog pljačke crkvi u Kufštajnu i Hofgartenu 1995. godine

U Ljubljani osnovano Bosansko akademsko društvo u Sloveniji

Editor

Leave a Comment