BiH dijaspora

U Sydneyu svečano obilježen Dan nezavisnosti RBiH

U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Leppingtonu je u nedjelju 1. marta 2020. svečano obilježen Dan nezavisnosti naše matične domovine uz prisustvo pozamašnog broja gradjana koji žive u ovom dijelu Australije.
Uz prigodan program i dekoraciju, kako to prilici na ovakvim manifestacijama, prisutnima se obratio ambasador BiH u Australiji Nj.E. Mirza Hajrić i još jednom sve nas podsjetio na težak put do nezavisnosti naše zemlje i njenog očuvanja.
Voditelji programa Mirsad Kadić, koordinator i Maja Kulic Vugdalić, predsjednica odbora Bosanske etničke skole u Sydneyu, korektno su obavili svoje zadatke.
Uz učešće učenika skole i njihovih recitacija iz “Zapisa o zemlji i Kamenog spavača”, te izvedbe nekoliko numera KUD ‘Zambak’ iz Sydneya, ova manifestacija je protekla u izvanrednoj atmosferi.
Svečanost su svojim muzičkim nastupima upotpunili Senad Dulić ‘Bardo’, Ekrem Kobić, Fikret Kolarić, Himzo Ćengić i drugi. Djeca iz BES-a i omladina iz KUD-a ‘Zambak’ dali su poseban ton ovoj proslavi.


SRETAN TI DAN NEZAVISNOSTI ZEMLJO NAŠA!

Detalj s proslave

Dr. Nijaz Sofić/BHDINFODESK

Related posts

IGK: Na Dan ljudskih prava, jako je važno da BiH dobije zakon o zabrani negiranja genocida

Urednik BiH Info Desk

Preko 100.000 bh. građana u dijaspori registrovalo se za naredne izbore

Urednik BiH Info Desk

VETARNI ARMIJE RBIH ZBOG KORONE VIRUSA ODGODILI MANIFESTACIJU U NEW YORKU

Editor

Leave a Comment