BiH dijaspora

ABDULAH SIDRAN I AHMED SEJDIĆ U NEW YORKU

banner

U New Yorku, utorak večer, 10. marta, u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru – Richmond HIll, održano je višesatno druženje i razgovor sa akademikom Abdulahom Sidranom, koji je vodio novinar Erol Avdović.

Prije ovog razgovora, u povodu Dana nezavisnosti BiH, upriličena je tribina na kojoj su govorili, nosilac “Zlatnog ljiljana” Ahmet Sejdić, komandant Prve slavne višegradske brigade Armije RBiH i Azem Dervišević Zenga, jedan od sarajevskih branitelja.

Akademik Sidran proteklih nekoliko sedmica, imao je niz zapaženih književnih večeri i susreta sa Bošnjacima u Torontu, Chicagu, Bostonu, New Yorku… gdje im je govorio o književnom stvaralaštvu, Bosni…

Moderator je bila Adila Kardović – Todić, dok je domaćin bila Islamska zajednica & Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku, u čije ime je predsjednik odbora Smajle Srdanović, u znaku zahvalnosti gostima uručio ručne satove sa posvetom ove zajednice.


Autor: Bošnjaci.Net

Related posts

Halima Husić: Hidžab joj ne smeta da ponosno korača putem nauke

Editor

TEMA PORTALA: KUDA IDE BiH DIJASPORA???

Urednik BiH Info Desk

Da naša djeca iz dijaspore ne zaborave bosanski: Ovog ljeta u Sarajevu svoja vrata otvara – ”Mala škola bosanskog jezika”

Leave a Comment