Moj stav

Memić o stanju u pravosuđu: Potkovani Tegeltija treba podnijeti ostavku

banner

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića danas prisustvuje tematskoj sjednici o stanju u pravosuđu Predstavničkog doma PS BiH. On je medijima kazao da su slučajevi ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića svima već dobro poznati.

„Vidjeli ste da se oni odmah ograđuju nemojte o pojedinačnim slučajevima, ali gospodin Tegeltija dobro je upoznat. Dva sata smo bili kod njega moj advokat i ja sve smo mu iznijeli, on se oglušio na dvije oslobađajuće presude, ništa nije preduzeo. Čak je Dalidu Burzić nagradio da bude sudinica Suda BiH. Ja njega smatram saučesnikom ubistva, jer je on mogao nešto uraditi imaju sve dokaze. Ovo su dva slučaja koji imaju sve dokaze, ali neće da urade“, kazao je Memić. 

On je kazao da riječ o montiranoj i lažnoj optužnici u slučaju njegovog sina.

„Očekujem da će ova garnitura otići, na njima je odgovornost. Tegeltija je zvanično „Potkovani“ neka podnese ostavku, nek dođe neko i počne raditi. Ovo je sve i počelo zbog slučaja Memić. Gospodin Priebe je došao da uradi izvještaj. Ova dva slučaja su pokrenula sve“, kaže Memić. 

Na pitanje novinara šta bi rekao danas na sjednici da je imao priliku, Memić je kazao da bi pitao Tegeltiju zašto ništa nije preduzeo.

„Evo Tužilaštvo BiH radi, zamolio bih gospodina Tegeltiju da ostavi na miru Tužilaštvo BiH neka rade svoj posao neka dovedu do kraja. Glavna tužiteljica se bori s tim, ja još gledam u nju kao u svetinju. Dokaze imaju, svjedoke su saslušali, samo neka ih VSTV pusti na miru da rade svoj posao. Sad se čeka neka odluka Vrhovnog suda, ne znam što se čeka. Njima je problem što nije bila saobraćajna nesreća, njima nije problem što su Romi oslobođeni. To je problem, to je lažna optužnica“, kazao je otac ubijenog mladića. 

On je kazao da VSTV nema morala da podnese ostavke. 

„Nema puta ka EU ako se ne riješi stanje u pravosuđu, a stanje u pravosuđu je dno dna. Korumpirani su i samo se ponavljam. Vrijeme je da odu.”

Memić je kazao novinarima da je upoznao glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da je Milan Tegeltija pokušao utjecati na posljednji nalaz vještaka saobraćajne struke.

„Pokušavaju utjecati na Državno tužilaštvo da se ovo ne riješi. Ubice se znaju i danas smo to mogli riješiti. Ja znam, ja sam rekao da ću na kraju preuzeti pravdu u svoje ruke ako to država ne uradi. Mislim da četiri godine radim na najčestitiji način. Hoću pravno da dokažem, a neki bi jedva dočekali da ja nešto uradim, pa bi oni ostali čisti i Tegeltija i ekipa oko njega”, zaključio je Memić. 

Patria

Related posts

AKADEMIK KURTĆEHAJIĆ: ZBOG GENOCIDA – VELIKA ZEMLJA KREĆE U AKCIJU UKIDANJA RS-A

Urednik BiH Info Desk

Faruk Kapidžić dia: Koja smo mi banda!!!

BHD Info Desk Administrator

Gospodine Inzko „I BOSNIAN LIVES MATTER“

Editor

Leave a Comment