BiH dijaspora

Građani smješteni na Bjelavama: Grupa putnika iz Švedske od dolaska 5. aprila pa do danas nisu testirani

banner

Od 27. marta u Studentski dom „Bjelave“ smještena je 131 osoba kojoj je Federalno ministarstvo zdravstva izdalo rješenja i odredilo karantin u trajanju od 28 dana.

Prvih 18 putnika koji su se vratili iz Italije u domu borave od 27. marta. Prvo testiranje pokazalo je da su svi negativni na koronavirus, a nakon pisma nekoliko putnika nadležnim institucijama ponovo su testirani u petak navečer. 

Grupa putnika koja se vratila iz Švedske smještena je od 5. aprila u Studentski dom Bjelave. Do danas nisu testirani niti imaju informacije da li će biti testirani. 

Više informacija o osobama smještenim u domu Bjelave i procedurama koje prolaze danas bi na press konferenciji trebala dati Aida Pilav, predsjednica Kriznog štaba KS kojoj su upućena pitanja. 

Neki od građana koji su smješteni u domu ne podnose dobro izolaciju, te pitaju nadležne da li postoji mogućnost da ostatak izolacije provedu u svojim kućama s obzirom da su tu već više od 15 dana, a nemaju nikakve simptome. 

U Studentskom domu smješteni su i građani koji nisu u više navrata pronađeni na adresi a kojima je bila određena mjera izolacije. Također se od 10. aprila ovdje upućuju i građani koji ulaze u BiH, a prema mjestu prebivališta. Nakon što se kapacitet ovog doma popuni, svi ostali će se u karantin smještati u Studentski dom u Nedžarićima. 

Patria

Related posts

Kanadsko odavanje počasti državi BiH povodom 25. novembra Dana državnosti

(Video) Kanada: Rušenje Starog mosta tragedija cijelog čovječanstva

IGK najoštrije osuđuje održavanje mise jer je ista ozbiljni nasrtaj na istinu o antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu

Editor

Leave a Comment