BiH dijaspora

Dani BHAAAS u BiH odgođeni za narednu godinu

Upravni odbor Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauke (BHAAAS) donio je odluku da se konferencija 12. dani BHAAAS u BiH koja je trebala biti održana od 25. do 28. juna u Mostaru odgodi za narednu godinu, zbog vanredne situacije nastale zbog pandemije koronavirusa. 

Novi datum održavanja konferencije je od 24. do 27. juna 2021. godine, dok će mjesto održavanja ostati Mostar, kako je i prvobitno planirano.

Upravni odbor BHAAAS donio je tu odluku u skladu s preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH o neodržavanju javnih događaja na području FBiH.

Konferencija „Dani BHAAAS u BiH“, prema ocjeni mnogih stručnjaka, spada u najveće stručne događaje na Balkanu.

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake iz BiH, od kojih su mnogi bosanskohercegovačkog  porijekla i koji rade na prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire, saopćeno je iz BHAAAS-a.

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) je neprofitna i nepolitička bosanskohercegovačko-američka organizacija koja je osnovana 2007. u Charlotte-u u Sjevernoj Karolini (SAD). Organizacija okuplja visoko etablirane naučnike iz oblasti prirodnih, tehničkih i humanističkih nauka, doktore sa najuglednijih američkih klinika, te ugledne pisce i umjetnike.

BHAAA)

Related posts

Saint Louis:”Cvijet Srebrenice” simbol genocida u Srebrenici izgrađen u dvorištu džamije “Nur”

Urednik BiH Info Desk

Rim: Šerif Seferović zbog teškog zločina osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Editor

Bugatti Super SUV Spartacus: Djelo dizajnera Sajdina Osmančevića porijeklom iz Busovače

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment