Moj stav Pogledi

Martina Mlinarević reagovala na Radončićevo pismo: Kad se obrne, vrlo gadno zvuči, zar ne?

banner

Pismo ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, u kojem on od ambasada, diplomatskih ureda i konzulata naše zemlje u inostranstvu traži da zbog pandemije koronavirusa ne organiziraju povratak bh. građana u domovinu izazvalo je brojne kritike, a posebno je zanimljiva ona ambasadorice u Češkoj Republici Martine Mlinarević. “Cijeli dan pokušavam zamisliti da se neki češki ministar obrati stranim ambasadama, posve mimo MVP-a, akreditiranim u Češkoj i moli nas da Čehe ne vraćamo kućama.

Kad se obrne, vrlo gadno zvuči, zar ne? A sumnjam i da bi šutnja bila ovoliko glasna”, napisala je na svom Twitter profilu Mlinarević.

Ona je ranije objavila Radončićevo pismo te u tvitu tagirala Kathleen Kavalec, šeficu OSCE misije u BiH, Johanna Sattlera, ambasadora EU, te Dunju Mijatović, komesarku za ljudska prava Vijeća Evrope.

Mlinarević je navela i primjere ponašanja susjednih zemalja, posebno Srbije i Hrvatske, koje drugačije tretiraju svoje građane u inostranstvu.

Related posts

IGK: Umjesto navedenog sramnog suđenja Huseinu Mujanoviću pozivamo Srbiju da izruči osuđenog ratnog zločinca Novaka Đukića

Editor

ŠKOLSKA LEKCIJA PREMIJERKE ARDERN VLADAMA I PRAVOSUĐU U SVIJETU

KUDA IDE BIH DIJASPORA(7)-Midhat Čehobašić-Pajo: Čini mi se da svi nekako gledaju da neko drugi nešto uradi

Leave a Comment