BiH dijaspora

Frankfurt: Tarik Numanagić ima 7 godina i želju da bude vrhunski kikbokser

banner

Za njega se može reći da je najmlađi kikbokser u Njemačkoj, a porijekolm je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Zvornika. On se zove Tarik Numanagić. Sa roditeljima živi u njemačkom gradu Frankfurtu, a njegov talenat otkrili su iskusni treneri i poznavaoci kikboksa.

Tarik je star samo sedam godina, a njegov trener Hans Gerd, koji je inače sarađivao sa legendarnim Van Damom, čvrsto je ubjeđen da će mladi Tarik jednog dana biti vodeći na rang listi kikboxera svijeta.

Tarik Numanagić ima punu podršku oca Adnana koji je Tariku omogućio najbolje trenere, najbolje trening programe, a sve opet, da Tarik pored redovnih i napornih treninga, ne zabooravi školu i školovanje.
U razgovoru sa nama Tarik je bio poprilično stidljiv, ali kada uđe u ring onda se od malog umiljatog jagnjeta pretvara u pravog borca,a koji ima samo jedan cilj , pobjeda i ništa više.

Tarik sa trenerom

Na takmičenju u Njemačkoj Tarik Numanagić je osvojio treće mjesto i to u veoma velikoj konkurenciji. Tarik već sada ima cilj u životu, jednog dana biti među prva tri najbolja kikboksera na svijetu, te sa ponosom pričati kako je porijeklom iz BiH.

Malom i mladom Tariku možemo poželjeti samo sve najbolje, te da u narednim godinama ostvari sve svoje životne ciljeve,a sa njegovom upornošću i talentom će zasigurno to i ostvariti.


Bato Šišić

Related posts

Instalacija Almira Derviševića, ‘Putokaz’ ka istinskom uspjehu čovjeka i društva

BHD Info Desk Administrator

ŠESTI LITERARNI KONKURS ZA NAGRADU “ISNAM TALJIĆ”

Obilježavanje 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Švedskoj

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment