BiH dijaspora Najčitanije

(Video) Ako želite glasati i na predstojećim Lokalnim izborima u BiH, prijavite se!

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine koji će se održati u nedjelju, 15. novembra 2020. godine, rok za registraciju birača koji glasaju izvan BiH istječe 1. septembra 2020. godine u ponoć.

Ako želite ostvariti svoje biračko pravo i glasati i na predstojećim Lokalnim izborima, obavezni ste da podnesete prijavu Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine.

Ako privremeno boravite izvan BiH, da biste se prijavili za glasanje izvan BiH potrebno je da posjedujete važeći identifikacioni dokument BiH (dostavljate kopiju jednog od tri važeća dokumenta – lična karta ili vozačka dozvola ili pasoš BiH).

Svi birači koji su glasali na prethodnim Općim izborima 2018. godine, ispunjavaju obrazac prijave PRP-2 i isti dostavljaju Centralnoj izbornoj komisiji BiH priloživši uz obrazac kopiju jednog od važećih identifikacionih dokumenata s fotografijom.

Svi birači koji nisu glasali na posljednjim Općim izborima 2018. godine ili se prvi put prijavljuju, ispunjavaju i potpisuju obrazac PRP- 1 i isti dostavljaju Centralnoj izbornoj komisiji BiH, uz relevantne priloge.

Navedene obrazce i dodatne informacije možete naći i preuzeti ovdje:
OBAVJEŠTENJE ZA BIRAČE VAN BOSNE I HERCEGOVINE PROČITAJTE OVDJE

YouTube

BHDINFODESK

Related posts

Maneken i glumac Mirza Mak Medović, snimio reklamu za američku televiziju

Editor

KĆERKA FATE ORLOVIĆ SENIJA HODŽIĆ, DOKTORIRALA NA UNIVERZITETU U ATLANTI

Danas starta avionska linija Tuzla-Salzburg

Editor

Leave a Comment