BiH dijaspora

Kako pravilno upakovati i poslati glasački materijal u BiH

Glasački listićI

Poštovani građani Bosne i Hercegovine u dijaspori,

Centralna izborna komisija je počela slati glasačke listiće i oni su već počeli stizati u dijasporu. Molim vas kada dobijete na vašu adresu glasački listić, da isti što je moguće prije popunite i pošaljete poštom nazad na adresu CIKa.

Dakle ne čeka se 15.11. već svoj glasački listić odmah popunjavate i šaljete nazad, kako bi mogao na vrijeme stići zbog situacije sa COVIDOM-19.

KAKO PRAVILNO UPAKOVATI GLASAČKI MATERIJAL ZA SLANJE:

Obavezno čitati upute sa instrukcijskog pisma, potpisati ga identičnim potpisom kao na kopiji dokumenta koji šaljete.

Dakle, na vašu adresu ćete dobiti kovertu sa glasačkim materijalom i u toj koverti će se nalaziti vaš glasački listić, instrukcijsko pismo i dvije koverte (bijela i žuta).

Nakon što ste završili glasanje, svoj glasački listić stavite u bijelu kovertu koja na sebi ima crnu liniju i nju zatvarate, zatim tu istu kovertu stavljate u žutu kovertu. U žutu kovertu također stavljate i kopiju identifikacionog dokumenta (najbolje da bude važeći dokument sa kojim ste izvršili registraciju za glasanje) i potpisano instrukcijsko pismo.

Ukoliko iz jedne porodice ima više članova koji glasaju, svi glasački listići se šalju odvojeno za svaku osobu. U slučaju da u jednu kovertu stavite glasačke listiće više osoba, oni će biti nevažeći.

Kad ste sve to završili i stavili u kovetru, istu zatvarate i ODMAH preporučenom poštom šaljete na Centralnu izbornu komisiju BiH.

Molim vas da ovu informaciju proširite dalje preko vaših komunikacijskih kanala.

BHDINFODESK

Related posts

Zeničanka Elma Kablar iz Tokija: Broj zaraženih osoba u Japanu je još uvijek mali

Editor

New York: U znak sjećanja na žrtve genocida priređena komemorativna šetnja

BHD Info Desk Administrator

Došao iz SAD da proslavi Bajram u BiH, pa nastradao u saobraćajnoj nesreći

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment