Film/Tv

Mladi sarajevski glumac položio prijemni ispit za master studije na dvije ugledne američke akademije

Na Facebook stranici Akademije scenskih umjetnosti pohvalili su se velikim uspjehom mladog glumca.

Mladi glumac Harun Ćehović, student četvrte godine na Odsjeku za glumu, u klasi redovnog profesora Admira Glamočaka, položio je audicije za master studij na New York Film Academy – MFA Acting for Film (Los Angeles campus) i Royal Central School of Speech and Drama London (RCSSD) – MA Acting for Screen and MA Applied Theatre.

– Za oba studijska programa dobitnik je stipendije “Talent based scholarship”. Samo ove godine na audiciju na RCSSD prijavilo se više od četiri stotine kandidata, a za sada su primljena ukupno četiri. Inače, Harun je dobitnik i nagrade za najboljeg studenta za školsku 2018/2019. Čestitamo Harunu na sjajnom uspjehu, koji se, ujedno, reflektira i na kolektiv Akademije scenskih umjetnosti, koja iz godine u godinu dokazano pruža izvrsnu naobrazbu, prepoznatu u svijetu – napisali su na Facebook stranici Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

BHDINFODESK

Related posts

“Konačna sloboda” najbolji igrani film 27. Sarajevo Film Festivala

Editor

Bosanskohercegovački filmski festival New York: Premijera dokumentarnog filma “Don’t cry for me Sarajevo – Susan Sontag u Sarajevu”

BHD Info Desk Administrator

 “Deset u pola”: Univerzalna priča o prijateljstvu ali i o Sarajevu krenula na svjetsku turneju

Editor

Leave a Comment