Moj stav

Dodik: Ne navijam za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Ja nisam navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine nijednog reprezentativnog nivoa i neću podržati inicijativu da fudbalska reprezentacija BiH igra u Banjaluci, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na pres konferenciji u Istočnom Sarajevu.

Na novinarsko pitanje da li bi dolaskom Vice Zeljkovića na čelo Fudbalskog saveza BiH državna reprezentacija mogla da zaigra u Banjaluci ili Mostaru, Dodik je kategorički odbacio tu mogućnost.

“Neka fudbalska reprezentacija igra gdje igra, nema potrebe da igra u Banjaluci jer mislim da bi to bio događaj visokog rizika i nama to naravno ne treba”, poručio je Dodik.

Iako ne navija za državnu selekciju, Dodik ističe kao “čovjek u sportu nije imun na sportske uspjehe i dobre poteze”.

“Neka igraju fudbal, nek uživaju u tome, neka pobjeđuju, Ja navijam za neku drugu reprezentaciju. Volim kad Srbija pobijedi u bilo kojem sportu ili kad se Igokea uključi u 16 ekipa Lige šampiona FIBA-e”, naglasio je Dodik.

Također, istakao je da je spreman da pomogne košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Spreman sam podržati Košarkaški savez BiH. Oni imaju velike probleme i dugove od nekoliko miliona maraka. Predložit ću i drugim članovima Predsjedništva da pomognemo košarkašima. Košarka treba da se igra”, rekao je Dodik.

BHDINFODESK

Related posts

BHDINFODESK: Podrška dr. Bećiroviću

Očekuje se doživotna robija za Karadžića: Konačna presuda za balkanskog krvnika

Editor

Žrtve ratnog silovanja pravdu dobile u SAD-u, odštetu čekaju od Srbije i BiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment