Sport

Trener FC Regensburg Mersad Selimbegović: Pišemo istoriju kluba

banner

Kad su vjerovatno svi mislili da je samo pitanje koliko će nam dati mi smo se vratili, rekao je Selimbegović

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Mersad Selimbegović stigao je do svog najvećeg trenerskog uspjeha u dosadašnjoj karijeri.

Regensburg, član 2. Bundeslige, na čijem se kormilu već drugu sezonu nalazi Selimbegović, uspio se plasirati u četvrtifnale DFB Kupa nakon što je boljim izvođenjem penala izbacio bundesligaša Koeln sa ukupnih 6:5.

Regularni dio je završen 2:2 pa se ušlo u produžetke, a dodatnih 30 minuta nije donijelo promjene pa su uslijedili penali.

“Teška utakmica, nakon 22 minute gubiš 2:0 i praviš već izmjenu. Kad su vjerovatno svi mislili da je samo pitanje koliko će nam dati mi smo se vratili. Imali smo sreću da je VAR intervenisao i poništio treći gol Kolnu. Šezdeset minuta smo dominirali, a ostalih 60 je bilo skoro izjednačeno sa blagom prednošću za Koln, a golman je odbranio penal u 78. minuti. Iistorijski uspjeh, prvi put za klub da smo u 1/4 DFB Kupa i sada pišemo istoriju kluba. Sretni i jako umorni, ali hvala Bogu uspjeli smo. Ovo nam je bila četvrta utakmica u deset dana”, rekao je za Federalnu televiziju Selimbegović.

Related posts

Bangor: Mlada reprenzentacija Bosne i Hercegovine ubjedljivo savladala selekciju Velsa

Urednik BiH Info Desk

Za podcast “oPsajd” Haris Medunjanin otkrio mnoge nepoznate stvari iz svlačionice Zmajeva

Editor

Balkan International Soccer Tournament Minhen 2018. – Za Minhen se do sada prijavilo 26 igrača

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment