BiH dijaspora

Komemoracija u Canberri: 11. jula sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici

banner

Ambasada Bosne i Hercegovine u Canberri će 11. jula ove godine biti domaćin komemorativnog skupa u čast sjećanja na žrtve genocida izvršenog u Srebrenici u julu 1995. godine.

Riječ je o inicijtivi novoimenovanog počasnog konzula gospodina Amira Šahinovića, koji je oformio organizacioni odbor sastavljen od mnogobrojnih bosanskohercegovačkih asocijacija i uglednih pojedinaca na području Novog Južnog Velsa.

Komemoraciji će prisustvovati zvaničnici iz političkih, religijskih i socijalnih sfera života u Australiji, a i šira bosanskohercegovačka zajednica u Australiji.

– Polaznici Bosanske etničke škole će i ove godine položiti vijenac palim žrtvama ispred naše ambasade i zastave spuštene na pola koplja, sa simboličnim početkom u 11 sati. Oni će se u oficijelnom dijelu predstaviti i recitacijama i monolozima, uz izvanredni ženski hor “Modra rijeka”, dok će svjedoci strašnih zločina tog jula 1995. u Srebrenici podijeliti svoju priču sa prisutnima. Skupu će se obratiti i ugledna vjerska i politička lica, otkrio je gospodin Amir Šahinović.

Koordinatori programa su magistrice Maida Kulić Vugdalić i Dzenita Čengić Karup.

Related posts

Mladi Srebrenice pozvali izbjegle i raseljene da se registruju za izbore

Editor

Švedska: Uhapšen optuženi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini

Urednik BiH Info Desk

Hag konceptualna instalacija: Pravda za Bosnu i Hercegovinu – autobusko stajalište

1 comment

Leave a Comment