Moj stav

Tahirović pisao Inzku: Znamo da je Zakon spreman samo čeka vaš potpis

banner

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku.

“Poštovani gospodine Inzko,

2019. godine na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici, u Potočarima, u samom mezarju obećali ste da ćete do 25. godišnjice genocida, tačnije do 11. jula 2020. godine, ukoliko
Parlament BiH ne donesene zakon, iskoristiti svoja ovlaštenja i proglasiti Zakon o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina.

Mi znamo da je Zakon spreman, da čeka samo Vaš potpis. Učinite to za mir, za pomirenje, a posebno zbog obećanja koje ste dali na svetom mjestu za svakog Bošnjaka, za svakog ozbiljnog i
normalnog čovjeka.

Nije korektno, niti ljudski da prekršite obećano. Uradili ste to, kao međunarodna zajednica, bezbroj puta, budite bar na kraju dosljedni principima koje zagovarate”, navodi u obraćanju Tahirović. 

Related posts

Britanska ambasada u BiH: Praljkova smrt ne treba zamagliti činjenicu da su činjeni zločini

Ed Vuilliamy: Peter Handke je branilac genocida

Editor

Bosanskohercegovački gradjani iz dijaspore, povodom njenih nedavnih izjava pišu (PROTESTNU NOTU) predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar- Kitarović, pridružite se i vi prekopirajte pismo, potpišite ga i prosljedite na Ured predsjednice Republike Hrvatske.(ured@predsjednica.hr)

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment