BiH dijaspora

Boston: U nedelju 6. festival “Okusi BiH”

U nedjelju, 17. oktobra 2021. godine bosanskohercegovačko udruženje u Bostonu New England Friends of Bosnia and Herzegovina (NEFBH) organizuje 6. festival “Okusi BiH”.

Riječ je o druženju koje ovo udruženje Bosanaca i Hercegovaca u Sjedinjenim Američkim Državama organizuje nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa.

Iz ove bh. organizacije pripremili su mnogo događaja i aktivnosti za sve, uključujući i djecu, a učešće je besplatno.

Ne propustite priliku za dobro druženje uz ćevape, pitu, domaće slatkiše i kafu, ali i muziku. Plešite folklor ili uživajte u nastupima drugih, a mališanima će se pružiti mogućnost slikanja po licu, igranja brojnih igrica, ali i druge zabavne aktivnosti. Pored dječijeg kutka, prisutnima će na raspolaganju biti i historijski kutak, u kojem će moći saznati nešto više o historiji naše države.

Festival će se trajat će od 12 do 18 sati (po lokalnom vremenu) u blizini NEFBH centra, na adresi: 2400 Massachusetts Ave, Cambridge, MA.

BHDINFODESK

Related posts

Edina Čović je završila dva fakulteta na prestižnom Goethe univerzitetu: Knjiga „Šahrijarov prsten“ Dževada Karahasana bila je moja inspiracija

Urednik BiH Info Desk

Bosna i Hercegovina na trećem mjestu među zemljama čiji stanovnici najviše sele u Njemačku

Još jedna umjetnička instalacija Almira Derviševića realizovana u Hagu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment