Izbori BiH

Elvira Dilberović, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Stockholmu: Apel bh. građanima u Švedskoj i Finskoj!

banner

Koristim priliku da vam se zahvalim na dosadašnjoj uspješnoj saradnji uz nadu da
će se ona nastaviti i u narednom periodu. Imajući u vidu da se približavaju Opći izbori 2022. u Bosni i Hercegovini, molim da ovaj apel proslijedite vašim članovima.

APEL BOSANSKOHERCEGOVAČKIM GRAĐANIMA U K. ŠVEDSKOJ I R. FINSKOJ!

Poštovani Bosanci i Hercegovci u Kraljevini Švedskoj i Republici Finskoj, Ambasada Bosne i Hercegovine u K. Švedskoj aktivno vrši pripreme pred Opće izbore 2022. koji će se održati u Bosni i Hercegovini. Kako bi se proces registracije, te glasanja sproveo na najbolji način, Ambasada će sarađivati sa svim relevantnim institucijama, savezima i udruženjima u K. Švedskoj i R. Finskoj, kao i u Bosni i Hercegovini. Okolnosti u našoj domovini i svijetu ne dozvoljavaju bilo kakvo razjedinjavanje niti propagiranje pojedinaca ili interesnih grupa.

Ambasada BiH u K. Švedskoj postupa prema zakonskim odredbama Bosne i Hercegovine, što podrazumijeva realizaciju aktivnosti nakon što CIK BiH zvanično objavi izbore. Stoga, preuranjene inicijative pojedinaca ili grupa u cilju animiranja građana mogu imati suprotan efekat.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Stockholmu će sve informacije, video uputstva, kao i materijal potreban za prijavu glasača, blagovremeno objaviti putem web stranice bihambasada se te proslijediti Savezu i udruženjima koji u navedenim aktivnostima sarađuju sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Stockholmu.

U tom smislu, apeliramo da zasada počnete sa pripremama valjane dokumentacije koja je potrebna za registraciju i glasanje (lična karta, pasoš, uvjerenje o državljanstvu da nije starije od 6 mjeseci).

Ambasada stoji na raspolaganju za sve informacije koje su vam neophodne, no jednako je važno da vi kao građani svoju posjetu Bosni i Hercegovini iskoristite i za provjeru i/ili vađenje ovih dokumenata.

Uz srdačne pozdrave,

Elvira Dilberović, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Stockholmu

BHRF

Related posts

(Video) Goraždanski Hrvat Edim Fejzić osuđen za kupovinu glasova na izborima 2018. godine

BHD Info Desk Administrator

Usvojena odluka da CIK za izbore posudi 9,7 miliona KM od RAK-a

Editor

Jedini način da naši kandidati sa Vrbanjuše “prođu” na izborima je da glasamo SAMO ZA NJIH I NIKOGA VIŠE!!!!!

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment