BiH dijaspora

Centar za dijasporu “Mreža” širom Evrope organizuje seminare za registraciju birača

banner

Bosna i Hercegovina se nalazi u vrlo delikatnoj situaciji. Snage u domovini koje se bore za njen opstanak su iscrpljenje i potrebna im je dodatna podrška iz dijaspore. Na demokratski način, kroz registraciju i glasanje, i mi bh. građani koji trenutno živimo van granica domovine imamo mogućnost da aktivno učestvjemo u očuvanju naše države.

Centar za dijasporu “Mreža” širom Evrope organizuje seminare za registraciju birača, na njima podučavaju prisutne kako sebe i druge registrovati za predstojeće Opšte izbore 2022. godine. Glasačima iz dijaspore dat je rok, 19. juli 2022, do kada se mogu prijaviti za glasanje putem pošte.

Informaciju više o aktivnostima Centra za dijasporu “Mreža, medijskoj agenciji BHDINFODESK iz Birminghama dao je predsjednik Adis Tanović:

“Draga dijasporo, vaše glasove možemo pretvoriti u ruke u Skupštini RS, sa kojima ćemo se boriti protiv destruktivne i rušilacke politike koju vodi Dodik. Zato, registrujte se za naredne Opće izbore i dajte podršku jedinstvenom probosanskom bloku, “Pokret za državu”. Centar za dijasporu “Mreža”, do sada je održao petnaest seminara na temu registracije za Opće izbore 2022. godine. Pored toga konstantno daje podršku preko svojih info centara u Sarajevu i Mostaru za više od 60 grupa u raznim gradovima u dijaspori. Pozivamo još jednom našu omladinu da se uključi u ovaj proces, jer nemamo rezervnu domovinu.”

Mreža je do sada održala seminare za registraciju glasača u Grazu, Beču, Minhenu, Štutgartu, Cirihu, Liježu, Utrehtu, Frankfurtu, Kelnu, Hamburgu, Fredericiji, Nestvedu, Malmeu i Geteborgu. U narednim danima planirani su seminari u Oslu, Berlinu, Welsu, te po još jedan dodatni seminar u Beču i Gracu. Nakon seminara, do 19 jula planirani su brojni skupovi širom Evrope, s ciljem promocije samog procesa registracije.

Svi aktivisti koji žele postati dio “Mreže”, svoje kontakt podatke i mjesto odakle se javljaju trebaju poslati na info@cdmreza.ba nakon čega će ih kontaktirati iz info centra.

BHDINFODESK

Related posts

Mladi arhitekti Alen i Marija Čeleketić u Austriji objavili knjigu „Ponovno otkriće olimpijskog Sarajeva“

Editor

Analiza: U protekloj godini bh. dijaspora u domovinu poslala skoro četiri milijarde maraka

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Den Haagu organizirana promocija knjige novinara Dževdeta Tuzlića “Život na stiku”

Editor

Leave a Comment