BiH dijaspora

Hoće li Banjalučki aerodrom uskoro ostati bez letova Ryanaira?

banner

Putnici ne mogu da rezervišu kartu ni za jedan let s avio-kompanijom Ryanair sa banjalučkog aerodroma poslije marta, dok je to istovremeno moguće sa tuzlanskog aerodroma kod iste kompanije.

Banjalučki portal Srpskainfo pokušao je doznati da li to znači da će jedini međunarodni aerodrom u Republici Srpskoj od aprila naredne godine ostati bez značajnog prometa.

Podsjećamo, niskobudžetna kompanija Ryanair sa banjalučkog aerodroma trenutno vozi putnike na osam aerodroma u pet evropskih država. Ova kompanija obezbjeđuje sigurno oko 60 posto redovnog prometa na ovom aerodromu.

Da li će biti nastavljena saradnja Aerodroma Banjaluka i kompanije Ryanair i naredne, ljetne sezone?

“Red letenja kreiraju i publikuju same avio-kompanije, te preporučujemo da kontaktirate pres službu Ryanair”, kratak je odgovor iz Aerodroma Banjaluka, koji je, primjera radi, priredio svečanost prilikom prvog leta ove kompanije iz Mahovljana.

Portal je ovoj avio-kompaniji poslao upit o redu letenja iz Banja Luke poslije marta, ali odgovor nismo još dobili.

Ryanair prevozi putnike iz Banja Luke za Berlin, Brisel, Geteborg, Memingen, Milano, Nirnberg, Stokholm i Beč. Kartu je moguće rezervisati za bilo koji let do kraja marta. Istovremeno, kod ove kompanije je moguće sada rezervisati/platiti kartu za let sa tuzlanskog aerodroma i od aprila.

S druge strane, putnici mogu da kupe kartu i u ljetnom redu letenja kod druge niskobudžetne kompanije. To je “Wizzair” koji prevozi putnike sa banjalučkog aerodroma u Bazel, Dortmund, Hamburg i Malmo.

Po posljednjim podacima, Aerodrom Banjaluka je u 10 mjeseci ove godine opslužio 283.609 putnika, a rekordan broj je zabilježen u ljetnim mjesecima. Tako je u avgustu evidentiran 44.441 putnik.

Ako Ryanair ne nastavi da prevozi putnike, jasno je da će to biti veliki gubitak za Aerodrom Banjaluka, piše portal Srpskainfo.

BHDINFODESK

Related posts

Gradonačelnik Borgholma Ilko Ćorković: Od izbjeglice do čelnika grada

Urednik BiH Info Desk

Saint Louis Islamic Center “Nur” započeo je projekat gradnje srebreničkog cvijeta

BHD Info Desk Administrator

Rade Šerbedžija: U Los Angelesu, umro je moj prijatelj Adem Slipac

Editor

Leave a Comment