BiH dijaspora

NA OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI BIH U STUTTGARTU: ČLANOVI KUD-a MLADI BISERI “ZAPALILI” DEGERLOCH!

banner

Sat vremena prije početka manifestacije “Domovini s ljubavlju”, u popularnoj Turn und Versammlungshalle, nije bilo mjesta ni za stajanje. Ispred ulaza ostalo je više od 250 posjetilaca.

Prepuna sala

Program je počeo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a nastavljen programom domaćina članica i članova KUD-a “Mladi biseri” koji su oduševili/e svojim nastupima i koreografijama, posebno koreografijama “Agina kći”, “Crna trava” i “Ibarski Kolašin”.

“Mladi biseri” i njihova koreografkinja Slavica Jokić su za svoje nastupe nagrađeni burnim aplauzima prisutnih.

– Od osnivanja KUD-a “Mladi biseri”, svake godine, tradicionalno organizujemo dvije manifestacije povodom dva velika praznika Bosne i Hercegovine: 25. novembra – Dana državnosti BiH i 1. marta – Dana nezavisnosti naše domovine. Svi smo posebno uzbuđeni u novembru kada uz Dan državnosti obilježavamo i naš rođendan. Izuzetno sam sretan zbog velikog interesa i posjećenosti večerašnje manifestacije. Naš cilj i jeste da se vidimo, družimo i progovorimo koju o našoj domovini Bosni i Hercegovini o kojoj trebamo i moramo misliti gdje god u svijetu živjeli. Svim prisutnima i svima koji našu Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom domovinom čestitam 25. novembar, dan obnove njene državnosti, rekao je Sead Selmanović, predsjednik KUD-a “Mladi biseri”, u svom pozdravnom obraćanju prisutnima.

Manifestaciji “Domovini s ljubavlju” prisustvovali su i predstavnici Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu, predstavnici Svjetskog saveza dijaspore BiH, predstavnici Saveza dopunskih škola BiH i predstavnici još desetak bh. asocijacija iz Baden-Württemberga.

Haris Halilović

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne) leti 67/ 205: ZBILJA OMELA „NAGRADNU IGRU“

Urednik BiH Info Desk

Njemačka: Mlada Bišćanka dobitnica prestižne stipednije “TiLerin”

Copo Sejo

Gesellschaft Bosnischer Akademiker in Österreich: Poziv studentima bosanskog porijekla koji studiraju na austrijskim univerzitetima

Editor

Leave a Comment