BiH dijaspora

Washington: Denis Bećirović razgovarao sa predstavnicima Kongresa Bošnjaka svijeta i New England Friends of Bosnia and Herzegovina

banner

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Washingtonu sa Azemom Derviševićem, predsjednikom Kongresa Bošnjaka svijeta (KBS), Zerinom Dervišević-Hasan članicom rukovodstva New England Friends of Bosnia and Herzegovina (NEFBIH), neprofitne organizacije koja okuplja prijatelje Bosne i Hercegovine, i članom Odbora NEFBiH Kemalom Čolakhodžićem.

Predstavnici ovih uticajnih organizacija podržali su aktivnosti i inicijative člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića tokom njegove posjete SjedinjenimAmeričkim Državama, konstatujući da takvi potezi vode jačanju pozicije Bosne i Hercegovine u SAD-u.

Azem Dervišević, predsjednik Kongresa Bošnjaka svijeta i član Upravnog odbora Radne grupe za Bosnu i Hercegovinu, koja okuplja ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Amerikance, poručio je da će se KBS i dalje zalagati za povezivanje progresivnih ljudi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu s ciljem pripreme i realizacije novih projekata za dobrobit domovine.

Dervišević je pozdravio uspostavljanje Savjeta pri Kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića, izražavajući spremnost za doprinos u radu i djelovanju, a posebno u Savjetu za dijasporu koji uskoro treba biti uspostavljen.

Uputio je poziv članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećiroviću da u Parlamentu države Massachusetts prisustvuje obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Radna grupa za Bosnu i Hercegovinu ima četiri glavna cilja: borba protiv negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i ustavne promjene.

Predsjedništvo BiH

Related posts

Uslovna kazna od godinu dana državljaninu BiH u Austriji zbog pljačke crkvi u Kufštajnu i Hofgartenu 1995. godine

Terorista iz Beča radikaliziran u “Tewhidu”: Austrijske vlasti zatvorile mesdžid Sarajlije Muhameda Porče

Urednik BiH Info Desk

Smiješna strana tužne svakodnevnice: Bosna rješila problem iseljavanja stanovništa

Leave a Comment