BiH dijaspora

Göteborg: Sutra starta 6. Sajam bosanskohercegovačke knjige u Švedskoj

banner

Šesti po redu Sajam bosanskohercegovačke knjige održat će se u Göteborgu, u subotu i nedjelju, 25. i 26. februara 2023. godine.

Organizatori ovoga, sada već afirmisanog sajma, su kao i do sada Trezvenjački obrazovni savez (NBV), Društvo bosanskohercegovačkih pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj, Bh. savez žena u Švedskoj, Literarna kuća u Göteborgu, Svjetska literarna kuća u Göteborgu kao i odsjek za kulturne djelatnosti u zapadnoj Getaregiji.

Naime, ovogodišnji sajam ne okuplja samo eminentne pisce iz Skandinavije (Danska, Norveška i Švedska) nego i pisce i izlagače iz drugih evropskih zemalja: Belgije, Njemačke, Nizozemske, Irske i Bosne i Hercegovine.

Humanitarna organizacija Naša djeca Stockholm će i ovaj put uzeti učešće na sajmu.

Ovom prilikom će biti uručena književna nagrada “Meho Baraković”, a pisci će imati priliku da predstave svoje stvaralaštvo. U okviru sajma bit će održana i debata na temu “Hoće li knjiga preživjeti digitalnu civilizaciju?”.

U prostorijama Svjetske literarne kuće u Göteborgu će se u subotu, 24. februara održati tradicionalno predsajamsko veče, na kojoj će gošća biti istaknuta pjesnikinja Merima Dizdarević, dok je moderator te večeri dr. Sonja Bjelobaba.

Detaljni program sajma možete pronaći na web stranici Društva pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj.

SENADA BEŠIĆ/ MojaBiH

Related posts

Od danas BiH državljani za ulazak u Njemačku moraju imati negativan PCR test

Urednik BiH Info Desk

Odjeci 10. kongresa SSD BiH: Dijaspora je snaga BiH

BHD Info Desk Administrator

Biznismen Edin Kanurić: Stuttgart je lijep i specifičan grad

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment