Sport

Bokser Adnan Ćatić alias Felix Sturm ponovo u zatvoru

banner

Bh. bokser Adnan Ćatić ponovo je u problemu. On je poslije samo deset dana od pobjede protiv turskog boksera Sukru Altaya završio u zatvoru.

Prema informacijama njemačkog Bilda ( Euskirchen: Felix Sturm ist im Knast, tritt Haftstrafe an | Regional | BILD.de) Ćatić je počeo služiti kaznu zbog utaje poreza i kršenja antidoping zakona, a nalazi se u zatvoru otvorenog tipa što znači da mu je dozvoljeno da tokom dana napusti zatvor zbog obavljanja profesionalne aktivnosti, ali se mora vratiti na vrijeme. U slučaju da prekrši uslove osoba se prebacuje u zatvor zatvorenog tipa.

Bh. bokser je u pritvoru završio i 2019. godine te proveo osam mjeseci nakon čega je pušten uz uslovnu kauciju od 300.000 eura. Uz to, uspio je na žalbenom ročištu smanjiti prvobitnu kaznu od tri godine na dvije godine i četiri mjeseca koju je jučer počeo služiti.

Stephanie Beller, državna tužiteljica, je potvrdila informacije te izjavila kako je Ćatić u pritvoru od 28. februara.

Zbog novonastalih okolnosti upitno je da li će Ćatić moći nastaviti karijeru i održavati zvanične borbe te se ponovo uključiti u borbu za titulu.

Bh. bokser je dva puta bio Svjetski prvak u teškoj kategoriji, a učestvovao je u 53 borbe. Pobijedio je u 43 borbe, od kojih 18 sa nokautom dok je izgubio 7 mečeva.

BHDINFODESK

Related posts

Evropskog prvenstvo: Srebro za bh. odbojkaše

Urednik BiH Info Desk

“Fond sportista”: Džeko, Teletović i Pomozi.ba pokrenuli akciju “Sportisti za život”

BHD Info Desk Administrator

NS/FS BiH odložio prodaju ulaznica za utakmicu BiH – Sjeverna Irska

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment