Biznis

USAID projekat “Diaspora Invest”: Poziv domaćim kompanijama koje žele da izvoze robe i usluge

banner

USAID projekat “Diaspora Invest” je raspisao poziv prema domaćim kompanijama koje su zainteresovane za podršku u povezivanju i ostvarivanju pristupa međunarodnim tržištima.

Za podršku kompanije mogu aplicirati putem ovog linka.

Prilika je dostupna za sve kompanije (d.o.o., d.d.) koje žele da izvoze robe i usluge, te im je potrebna podrška u različitim aspektima pripreme i realizacije ovih aktivnosti.

“USAID će, u saradnji sa lokalnim partnerima, izvršiti mapiranje i angažovati eksperte iz bosanskohercegovačke dijaspore, iz oblasti izvoza, prodaje i distribucije koji mogu pomoći firmama iz Bosne i Hercegovine da se pripreme za izvoz na strana tržišta, otvore nova vrata i povežu se sa potencijalnim klijentima. Trenutno smo u prvoj fazi realizacije gdje želimo prikupiti prijave zainteresovanih domaćih kompanija, kako bismo njihovim zahtjevima i potrebama mogli prilagoditi sve segmente aktivnosti u narednom periodu”, poručuju iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

Kompanije će kroz ovu saradnju moći osigurati identifikaciju potencijalnih tržišta i kupaca. To uključuje istraživanje i analizu tržišnih trendova, lanaca opskrbe i vrijednosti, organiziranje B2B veza, identificiranje ciljnih kupaca i njihovih potreba te identificiranje najboljih kanala za kontakt.

“Posrednici za izvoz i pristup međunarodnim tržištima mogu pomoći u izgradnji odnosa s potencijalnim izvoznim partnerima. To uključuje podršku umrežavanju s izvoznim agentima, distributerima i drugim partnerima koji mogu pomoći vašoj kompaniji da se poveže s potencijalnim izvoznim kupcima. Također, mogu osigurati preporuke za usklađenost i dokumentaciju, što uključuje pomoć u pripremi standarda izvoza, certifikata i dokumentacije te osigurati da vaša kompanija bude u skladu sa svim relevantnim izvoznim propisima”, dodaju organizatori poziva.

Podrška stručnjaka iz dijaspore, koji imaju lokalno iskustvo rada u zemljama-domaćinima, olakšat će komunikaciju i koordinaciju.

USAID

Related posts

Građani u protekloj godini bankama u BiH na štednju povjerili dodatnih 1,06 milijardi KM

Editor

Pozitivna BiH: Diplomirani ekonomista i pravnik pokrenuli farmu

BHD Info Desk Administrator

Ne nasjedajte na lažne vijesti: Važna obavijest iz njemačke ambasade…

Leave a Comment