Sport

Završen Evropski kup u kickboxingu u Sarajevu: Bosna i Hercegovina osvojila 30 medalja

banner

Proteklog vikenda nakon dva dana takmičenja na Ilidži je završen Evropski kup u kickboxingu.  

Na ovom sportskom događaju, koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO), učestvovala su čak 962 borca iz 16 zemalja.

Najuspješnija je bila Hrvatska sa osvojene 34 zlatne medalje, a na drugom mjestu BiH, koja je osvojila 30 zlatnih medalja. Naši borci osvojili su i po 53 srebrene i bronzane medalje. Na trećem mjestu je Bugarska sa 29 osvojenih zlatnih medalja. Na Evropskom kupu učestvovale su još reprezentacije Mađarske, Srbije, Austrije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Slovačke…

Evropski kup u kickboxingu

Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademija Ilidža dobili su veliki broj pohvala za organizaciju Evropskog kupa u kickboxingu.

– Ovo takmičenje bilo je izuzetno zahtjevno, ali na kraju sav uloženi trud se isplatio. Pohvale predsjednika Evropske kickboxing Federacije Istvana Kiralyja iz Mađarske i tehničkog direktora Svjetske kickboxing Federacije Romea Deša nakon takmičenja imaju posebnu težinu. Čestitali su nam i predstavnici svih 16 reprezentacija koje su učestvovale. Postoji mogućnost da nakon organizacije takmičenja na vrhunskom nivou i naredne godine dobijemo organizaciju Evropskog kupa u kickboxingu. Hvala svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji, a posebno našim sponzorima Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističkoj zajednici KS i Općini Ilidža. Na kraju želimo čestitati svim našim reprezentativcima, a kada imamo borce kao što su Nuh Hebibović, Viktor Milić, Kanita Muminović, Albert Ugrinčić i Vedad Ćutuk, ne moramo brinuti za budućnost – kaže Nermin Bašović iz Kickboxing akademije Ilidža.

BHDINFODESK

Related posts

Na dvoranskom EP-u u Glasgowu Bosnu i Hercegovinu predstavljaju Tuka, Pezer i Mujezinović

Ivaylo Petev zahvalio se svim na velikoj podršci

Urednik BiH Info Desk

Od euforije do “smaka svijeta”: Zmajevi poraženi u Bratislavi

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment