BiH dijaspora

New York: Uspješno je organizovan najveći skup poslovne bh. dijaspore u ovom gradu

banner

Odlične vijesti stižu iz New Yorka! USAID-ov projekat “Diaspora Invest”, u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u Bosni i Hercegovini AmCham BiH, uspješno je organizovao najveći skup poslovne bh. dijaspore u ovom gradu.

Konferencija je okupila 25 predstavnika vodećih kompanija iz Bosne i Hercegovine i preko 40 cijenjenih članova i članica bh. dijaspore u New Yorku. Ovaj izuzetan skup na jedno mjesto je doveo poslovne lidere i liderke sa obje strane okeana, stvarajući platformu za zanimljive rasprave i istraživanje zajedničkih inicijativa i investicija. Sa fokusom na izazove i mogućnosti na globalnom tržištu, konferencija je istakla snagu i stručnost naše dijaspore, posebno u prosperitetnim sektorima poput IT-a, finansija i usluga.

Ova manifestacija je pokazala moć saradnje i istakla predanost USAID projekta “Diaspora Invest” i Američke trgovačke komore u Bosni i Hercegovini u podsticanju ekonomskog rasta te povezivanju bh. dijaspore sa domovinom. Zajedno, posvećeni smo iskorištavanju ogromnog potencijala naše dijaspore i stvaranju novih partnerstava i prilika koje će voditi našem zajedničkom uspjehu.

USAID Bosnia and Herzegovina / (20+) United States Embassy to Bosnia and Herzegovina | Sarajevo | Facebook

Related posts

Minhen: Dr. Muamer Kavgić, liječnik kojeg ljudi poštuju i vole

BHD Info Desk Administrator

St. Louis: Mladi Bosanac spasio život jednoj osobi u Americi

BHD Info Desk Administrator

Prvog jula EU otvara granice prema Zapadnom Balkanu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment