BiH dijaspora

New York: Uspješno je organizovan najveći skup poslovne bh. dijaspore u ovom gradu

banner

Odlične vijesti stižu iz New Yorka! USAID-ov projekat “Diaspora Invest”, u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u Bosni i Hercegovini AmCham BiH, uspješno je organizovao najveći skup poslovne bh. dijaspore u ovom gradu.

Konferencija je okupila 25 predstavnika vodećih kompanija iz Bosne i Hercegovine i preko 40 cijenjenih članova i članica bh. dijaspore u New Yorku. Ovaj izuzetan skup na jedno mjesto je doveo poslovne lidere i liderke sa obje strane okeana, stvarajući platformu za zanimljive rasprave i istraživanje zajedničkih inicijativa i investicija. Sa fokusom na izazove i mogućnosti na globalnom tržištu, konferencija je istakla snagu i stručnost naše dijaspore, posebno u prosperitetnim sektorima poput IT-a, finansija i usluga.

Ova manifestacija je pokazala moć saradnje i istakla predanost USAID projekta “Diaspora Invest” i Američke trgovačke komore u Bosni i Hercegovini u podsticanju ekonomskog rasta te povezivanju bh. dijaspore sa domovinom. Zajedno, posvećeni smo iskorištavanju ogromnog potencijala naše dijaspore i stvaranju novih partnerstava i prilika koje će voditi našem zajedničkom uspjehu.

USAID Bosnia and Herzegovina / (20+) United States Embassy to Bosnia and Herzegovina | Sarajevo | Facebook

Related posts

Deseto Otvoreno pismo građanske inicijative “KLUB 100 – PLUS” Valentinu Inzku: DOGOVORENA ZABRINUTOST ILI…..?

Urednik BiH Info Desk

U organizaciji Islamske zajednice Bošnjaka u Danskoj, prvi put održane ramazanske večeri

Rampa za državljane BiH: EU 1. jula otvara granice, iz regiona idu samo Srbija i Crna Gora

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment