BiH dijaspora

IGK: Posebno pozdravljamo odluku o izmjeni Krivičnog zakona BiH

banner

IGK povodom poništavanja antidržavnih zakona koje je usvojila Narodna skupština entiteta RS u vezi s neobjavljivanjem odluka Visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH. 

IGK pozdravlja korištenje Bonskih ovlasti od strane Visokog predstavnika. Posebno pozdravljamo odluku o izmjeni Krivičnog zakona BiH tako da će se radnje kojima se narušava ustavni poredak tretirati kao krivično djelo.

IGK smatra da je neophodno ukloniti Milorada Dodika i njegove glavne glavne subjekte sa svih političkih funkcija u BiH.

Milorad Dodik se nalazi na čelu antibosanske koalicije koju čine zvanični organi entiteta RS koji putem javnih dužnosnika SNSD-a i njihovih partnera koji su izabrani u institucije tog entiteta, aktivno provode, davno i sistemski smišljen plan tihe secesije, odvajanje entiteta iz suverene vlasti države BiH. Za IGK secesija je u toku.

IGK smatra da je BiH napadnuta zbog kontinuiranog negiranja države, ugrožavanja njenog teritorijalnog integriteta, nezavisnosti, suverenosti i državno pravno političkog subjektiviteta, radikalnog kršenja Općeg okvirnog sporazuma za mir, što je prijetnja miru i stabilnosti u BiH i podrivanje perspektive svih građana, uključujući i i građane iz entiteta RS. 

U svom destruktivnom djelovanju ove snage moraju biti spriječene, institucionalno od strane pravosudnih institucija BiH ili Visokog predstavnika.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

“Treća sreća”: Wizz Air ponovo najavio rutu Sarajevo – Luton/London

BHD Info Desk Administrator

Od naredne sedmice prvi autobusi iz Sarajeva za Njemačku, Austriju i Francusku

Urednik BiH Info Desk

Prijedor dobija odbor za saradnju sa dijasporom

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment