Zanimljivosti

Niko se “ne sekira” što Elmedin živi sa dvije žene i troje djece pod jednim krovom

banner

U gradu Busovača, pojavila je jedna neobična ljubavna priča koja je privukla pažnju javnosti, a samim time i različite komentare.

Elmedinov otac, međutim, nije podržao sina koji je odlučio živjeti sa dvije žene i istjerao je sina iz kuće.

Elmedin je odlučio kupiti kuću na otplatu, gdje sada živi sa svojim dvjema suprugama i njihovo troje djece.

Nakon što su mediji objavili priču autora Srećka Stipovića o čovjeku koji živi sa dvije žene u BiH što je suprotno svim bh. zakonima koji tretiraju pitanje bračnog života, porodice i života u zajednici.

Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad.

Na svom FB nalogu Terzić je objavio:

– Evo, ja sam uradio konkretan potez – prijavio skandalozni čin segregacije – DVIJE ŽENE POD JEDNIM KROVOM

Centar za socijalni rad/skrb Busovača
Predmet: Molba za postupanje

Poštovane,
Ovih dana javnost u Bosni i Hercegovini je bezmalo zapanjena viješću koja se iz Busovače širi u javnim medijima i na društvenim mrežama o tome kako stanovnik vaše općine Elmedin Karić “uživa sa dvije žene koje dijele zajednički krevet i njega”.

Molim vas da ispitate i odgovorite da li se radi o bračnoj zajednici koja je zasnovana legalno, odnosno da li se radi o dva sklopljena braka sa dvije žene ili je u pitanju nešto drugo i šta?! To posebno iz razloga što se u istoj kući gdje imenovani živi, boravi i troje maloljetne djece koja to sve posmatraju.

Molim da utvrdite u kakvom su fizičkom, materijalnom i psihološkom stanju maloljetna djeca.

Više je nego zabrinjavajuće egzistiranje ovakvih zajednica s obzirom da smo svakodnevno informisani o neželjenim posljedicama u društvu koje su često produkt djece, odnosno maloljetnih osoba iz porodica u kojima su uočeni određeni problemi.
Nadam se da ste svjesni, da, nećemo imati pravo da kažemo da nismo znali, ako se nešto neželjeno desi.

U očekivanju vašeg žurnog odgovora. Srdačan pozdrav.

Iako zvuči nevjerovatno, ali odgovor iz Centra za socijalni rad je ubrzo uslijedio. Međutim, kao što kod nas obično biva, proglašavaju se nenadležnim i tu se za njih priča o ovom slučaju završava.

– Na moj dopis da reaguju i provjere dešavanja sa čovjekom sa dvije žene dobio sam odgovor iz Centra za socijalni rad. Molim Vas dijelite ovu vijest, jer se radi o osobi koja ima nelegalno prebivalište!!! Poslao sam dopis Federalnoj upravi policije i tražio reakciju!

– Poštovani!

Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača.

U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu.

Lijep pozdrav.

Centar za socijalni rad Busovača

U našoj državi je očito da niko i ništa nije uvezano, da se zakoni krše na svakom ćošku i to javno, transparentno i bez imalo zadrške, i da se niko ne bavi svojim poslom.

Related posts

Uplakani Stevan iz Vojvodine: Hoću da budem Bosanac! Kad udarim glavom o vrata, ništa me ne boli!

Urednik BiH Info Desk

Kanton Sarajevo: Od danas na snazi novi Zakon o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije

Bijeli golub ponovo (ne)leti 523: ”SVI NA KOLO”, AUTI, AVIONI I – MIII  

Editor

Leave a Comment