BiH

Univerzitet u Tuzli promovisao 27 doktora nauka

banner

U povodu obilježavanja 47 godina potojanja i rada Univerziteta u Tuzli u Amfiteatru Filozofskog fakulteta upriličena je svečanost promocije 27 doktoranata.Prisutnima i doktorima nauke i obrazovanja obratili su se Rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr..Nermina Hadžigrahić, gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić i Ministar obrazovanja i nauke u Vladi TK Ahmed Omerović.
-Ovo je veliki dan i veliki uspjeh, ali i uspjeh Univerziteta u Tuzli za ovih 47 godina koliko postojimo i radimo .Oni postaju dio našeakademske zajednice , nalaze se na početku jednog novog puta, naša su snaga koja će sigurna sam učiniti Univerzitet još boljim , jačim i prepoznatljivim-istakla je prof.dr. Nermina Hadžigrahić rektorica Univerziteta u Tuzli.

Prema riječima Ahmeda Omerovića ministra obrazovanja i nauke TK koji ističe, realizovali smo program iz naučno-istraživačkog rada u ovoj godini, a taj program nije bio na snazi 10 godina, te sada otvaramo sa ovim ljudima mogućnost da i dalje istražuju i da rade u nauci i budućim aktivnostima, istakao je ministar Omerović.

Promociji je prisustvovao i gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić koji je istakao da uz ovakva naučna znanja naš grad , TK, BiH će ići velikim i brzim koracima naprijed.Danas je dan proslave, dostignuća mladih doktora .Nauka je temelj ekonomskog društva , kulturnog i svakog drugog .Čestitam svima i siguran sam da će koračati velikim koracima dalje svi zajedno, naglasio je gradonačelnik Tuzle Lugavić.

Duška REBIĆ

Related posts

RAK kažnjava “nepodobne” medije, a podobne samo opominje?! RAK izrekao drakonsku kaznu FACE TV!

Editor

Potvrdila ministrica Truss: UK imenuje Sir Stuarta Peacha za novog specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan

Urednik BiH Info Desk

Erdogan ostaje partner BiH, Dodik opet o mirnoj disoluciji Komšić poručio ‘nema je mirnim putem’

Editor

Leave a Comment