Dopunske škole

Dr. Denis Bećirović i Prof. dr. Jasna Duraković istakli: Dopunske škole korak ka jačanju naše kulture i obrazovanja širom svijeta

banner

Ministrica-Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH Prof. dr. Jasna Duraković, na svom Facebook profiliu objavila je post koji se odnosi na dopunsko obrazovanje naše djece u dijaspori, post prenosimo u cjelosti:

Na poziv uvaženog druga, kolege i člana Predsjedništva BiH Dr. Denis Bećirović danas je održan vrlo konstruktivan sastanak, gdje smo razgovarali o potencijalnim zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

Teme sastanka:

Podrška za bosanskohercegovačke dopunske škole u inostranstvu. Ovo je korak ka jačanju naše kulture i obrazovanja širom svijeta.

Razgovarali smo i o organizaciji prvog skupa predstavnika dopunskih #škola dijaspore BiH koji se planira za ovu godinu!

Ovo će biti prilika da se naša globalna obrazovna zajednica okupi, razmijeni ideje i iskustva, te zajedno gradi bolju budućnost za našu djecu, a pri tome napravi veliku poveznicu naših mladih sa domovinom.

Zahvalna sam na ovoj prilici da radimo zajedno na unapređenju obrazovanja i jačanju veza sa našom dijasporom.

Inače, ova incijativa je Prof. dr. Jasni Duraković obrazložena joj je na sastanaku u Mostaru sa delegacijom Saveza dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, sa sjedištem u Stuttgartu, o tome je svojevremeno BHDINFODESK pisao:

BHDINFODESK

Related posts

U STUTTGARTU, U NEDJELJU, 9. JULA 2023. GODINE: JEDNA SI JEDINA – BOSNA I HERCEGOVINA!

Urednik BiH Info Desk

Mladi robotičari iz BiH lansirali satelit u atmosferu: Sve savršeno radi

Editor

Balkanska olimpijada iz fizike: BiH srednjoškolci osvojili jednu zlatnu i dvije bronzane medalje

Editor

Leave a Comment