Dopunske škole

NA MANIFESTACIJI U STUTTGARTU: PROGLAŠENI NAJBOLJI LITERARNI I LIKOVNI RADOVI UČENIKA I UČENICA U 2024. GODINI

banner

Nagrade najboljima putuju u Frankfurt, London, danski Sonderborg, Sindelfingen, Stuttgart i Augsburg.

STUTTGART – Jedan od glavnih događaja na manifestaciji „Jedna si jedina – Bosna i Hercegovina“ koja je održana u nedjelju, 30. 06. 2024. godine u Stuttgartu bilo je proglašenje najboljih literarnih i likovnih radova učenika i učenica za školsku 2023/2024. godinu prispjelih na tradicionalni konkurs Saveza dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, sa sjedištem u glavnom gradu Baden-Württemberga, o temi „Moja, tvoja, naša Bosna i Hercegovina“.

NAJBOLJI LITERARNI RADOVI

Prema odluci stručnog žirija kojim je predsjedavala profesorica Ajdina Bešić, prvo mjesto u kategoriji literarnih radova podijelija su tri rada, „Jesam li Britanac ili sam Bosanac“ čiji je autor Dino Pašić (15), učenik Dopunske škole BiH London, Velika Britanija, „Sloboda i mir“, čiji je autor Deen Gromilić (13), Dopunska škola BiH London, Velika Britanija i „Bosno moja“ čiji je autor Harun Nuhić, učenik drugog razreda iz Sindelfingena u Njemačkoj.

Drugo mjesto podijelili su radovi: „Zavičaju moj“ Selvera Muratovića i „Moja, tvoja, naša Bosna i Hercegovina“ Adema Nuhića“ učenika petog razreda iz Sindelfingena (Njemačka), a treće radovi Lejle Čajić, Hibe Nuhić (Sindelfingen) i Sumejje Muhić, učenice trećeg razred iz Wolfratshausena, u Bavarskoj.

NAJBOLJI LIKOVNI RADOVI

Na konkurs Saveza za najbolje likovne radove učenika i učenica stiglo je više od 100 radova iz cijelog svijeta. Prema odluci stručnog žirija, prvo mjesto osvojili su: Sara Abadžija (14), polaznica Bosanske škole Sonderberg (Danska) čiji su učitelji Medina Abadžija i Edin Kazić i zajednički rad učenica i učenika Bosanske škole u Frankfurtu, drugo Vedad Kadić iz Augsburga (Bosanske škola Minhen, odjeljenje Laim i Sara Mujić, učenica šestog razreda iz Bosanske škole Stuttgart-Nord, a treće Amar Rizvanović iz Sindelfingena i Sara Ajanović iz Stuttgarta.

Foto: (6) Facebook

Related posts

Pogledajte kakva je učenik bio Tadić Stipo iz Livna: Građani BiH 1900. godine u školama izučavali bosanski jezik

Cambridge: Tim Prve bošnjačke gimnazije osvojio je PRVO MJESTO na Međunarodnoj olimpijadi znanja “Owlypia Globals”

Editor

Objavljen konkurs za novih 100 stipendija BBI banke iz fonda „Sheikh Saleh Kamel“

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment