Sport

Melburne: Izborni kamp za talentovane bosanskohercegovačke fudbalere u Australiji

banner

Australiski Melburne, od 02. do 06. oktobra 2018. godine, bit će epicentar bosanskohercegovačke sportske dijaspore na ovom kontinentu. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera, u saradnji sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine,  te uz potporu Australisko- BiH Sportskog Saveza iz Australije bit će održan Peti po redu BALKAN SOCCER CAMP.

Ovaj kamp ima za cilj da na jednom mjestu okupi sve talente koji će pred predstavnicima FS/NS BiH, eminentnim sportskim trenerima, skautima i menadžerima pokazati svoje fudbalsko znanje, i pokazati da li su mladi fudbaleri sazreli za neku od fudbalskih selekcija Bosne i Hercegovine . Za održavanje kampa, rezervisani su odlični sportski tereni RMIT  Univiresity  – Bundoora Campus. Informaciju vise  o pripremama za početak ove sportske manifestacije dobili smo od direktora US Soccer Education Murata Alibašića inače fudbalskog trenera iz Kolorada: “Ovaj kamp je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih fudbalera bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine, Evrope i sada Australije Što se nas tiče, kamp može odmah početi, naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start ove sportske manifestacije. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu detektiramo i potencijalne “Zmajeve” i predložimo ih FS/NS Bosne i Hercegovine. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su sazreli za profesionalni nivo u nekoj od Evropskih liga. U tom smislu, već smo osigurali besplatnu  probu za najtalentovanije fudbalere u timovima iz naše domovine i regiona. Uz to, ovo je prilika da na jednom mjestu učesnici kampa svih starosnih kategorija treniraju s našim licenciranim i iskusnim stručnjacima i pokažu šta znaju. Potom, pružit ćemo im priliku  da prezentiraju svoje znanje i budu viđeni od strane mnogobrojnih stručnjaka menadžera i skauta koji će pratiti dešavanja na kampu.”

Na kampu u Melburne, pored direktora US Soccer Educationa Murata Alibašića i Ericka Frenca, treninge će voditi Nenad Starovlah bivši trener Željeznicara i mlade reprenzentacije Jugoslavije, legendarni Slobodan Janjuš Čobo  će raditi sa golmanima a tu će biti i bivši fudbaler FK Sarajeva Nedim Runda.

Dodane informacije i način prijave možete naći na ofcijelnoj web stranici US Soccer Educatioanhttp://ussoccereducation.com/

Related posts

Odbojkašice Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u teškoj grupi

Editor

Švedska: Mladi Dino Beganović postao vozač Ferrarijeve akademije

BHD Info Desk Administrator

Selektor Dušan Bajević odabrao fudbalere za Italiju i Poljsku

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment