Sport

Balkan Soccer Camp: Omer Joldić u Americi ima dosta bh. talenata

Omer Joldić, trener juniora FK Željezničar, od 28. novembra do 1. decembra, boravio je u Dallasu (SAD) na Balkan Soccer Campu u organizaciji United States Soccer Education.

Joldić je tokom boravka vodio treninge igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

– Zaista sam prijatno iznenađen organizacijom i kvalitetom kampa. Za sve ovo velika zahvalnost i priznanje treba uputiti Muratu Alibašiću čovjeku koji je svojom energijom i entuzijazmom po deveti put okupio talente iz cijele Amerike koji porijeklo vode većinom iz Bosne i Hercegovine – kazao je Joldić, dodavši:

– Za veoma kratko vrijeme nismo imali dovoljno utakmica da jasnije vidimo sliku tih dječaka, ali na osnovu viđenog da se zaključiti da u Americi postoji talenat u igračima čiji su roditelji iz BiH. Smatram da bi klubovi iz BiH i Nogometni/Fudbalski savez BiH trebali više da prate naše igrače u Americi, jer bh. zajednica u SAD je zaista mnogobrojna i nadati se da ćemo u budućnosti dobiti jednog novog Ibiševića.

Hvala direktoru Omladinskog pogona Harisu Alihodžiću koji je mene preporučio da prisustvujem ovom kampu ispred FK Željezničar. Nosim lijepe utiske, a bogatiji sam za nova prijateljstva i iskustva. Istakao bih dobru saradnju sa Slobodanom Čobom Janjušem, Semjonom Miloševićem, Boškom Katićem i Erickom Frenchom, koji su zajedno samnom radili na ovom kampu – kazao je za Faktor Joldić.

Related posts

Švicarski St. Gallen domaćin 17. Svjetskog prvenstva bh. dijaspore u futsalu

Editor

“Amerikanac” Nedin Tucaković pristupio Čeliku iz Zenice

Fudbal: U londonskoj klinici uspješno operisan bh. reprenzentativac

Editor

Leave a Comment