BiH dijaspora Najčitanije

Švicarska: Safet Alić vlasnik motela u Srebrenici nudi besplatan smještaj za migrante

banner

Vlasnik motela Alić u Srebrenici, Safet Alić odlučio je svoj motel dati na raspolaganje izbjeglicama. U motelu se može smjestiti oko pedesetak migranta, a Alić će plaćati vodu i električnu energiju.

Motel koji je sada prazan ima 18 soba u kojima može boraviti bar po dvije osobe, i dva apartmana u kojima može stati osam ljudi. Alić im nudi smještaj do proljeća.

“Sjetio sam se devedesetih godina kada sam i ja bio izbjeglica. I meni je bilo teško vidjeti neko dijete da ima suhu i čistu odjeću, a ja prljav kao izbjeglica. To me je potaklo da svoj motel ponudim na korištenje migrantima. Motel sam zatvorio prije nekoliko dana iz razloga što nije bio interesantan ljudima u Srebrenici jer se u njemu nije služio alkohol. Zbog toga sam se odlučio na ovaj čin”, kazao je vlasnik motela Safet Alić.

Rekao je i kako ne može gledati ljude koji se smrzavaju pa je na korištenje ponudio i svoju kuću koja se nalazi u centru grada. Napominje da od države ne traži ništa, te da će on snositi troškove režija.

“Ja sam jedan od ljudi koji je uvijek spreman pomoći jer sam i ja jednom bio u takvoj situaciji i meni su drugi pomagali”, kazao je Alić i dodao kako je na vlastima samo da migrantima obezbjede hranu i organiziraju prijevoz.

Pozvao je i druge sugrađane čije su kuće u Srebrenici prazne da ih ustupe na korištenje migrantima. Alić trenutno živi u Švicarskoj gdje ima svoju kompaniju koja već 15 godina uspješno posluje.

Related posts

Bonn: Dr. sc. Aida Ibričević predstavila istraživanje o povratku bh. dijaspore

Urednik BiH Info Desk

Zalazak sunca iza obala Egejskog mora je – bajka

BHD Info Desk Administrator

Chicago: Prvo muslimansko udruženje u Americi osnovali su Bošnjaci 1906.godine !

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment