Najčitanije Sport

Midhat Bajrić talentovani fudbaler Hoffenheima može da igra za četiri reprenzentacije!

banner

Sejad Salihović, Vedad Ibišević nekada, a danas Ermin Bičakčić i Midhat Bajrić su igrači koji su imali tu čast da nose dres simpatičnog kluba sa jugozapada Njemačke, a koji vuku porijeklo iz Bosne i Hercegovine.

Njihovim stazama bio mogao i 17-godišnji Midhat Bajrić, član juniorskog tima Hoffenheima. Njegov životni put jako je zanimljiv. U klub sa Rhein-Neckar-Arene je stigao iz Nurnberga, gdje je stasao kao fudbaler i gdje je napravio svoje prve fudbalske korake.

Fudbal je počeo da trenira sa devet godina, a počeci, kako kaže, nisu bili ni malo laki zbog učestalih problema sa koljenom.

Midhat ima bh. korijene koje vuče od svog oca koji je rodom iz Doboja, a koji je tokom ratnih dešavanja emigrirao u Hrvatsku. Tamo je upoznao Nigerijku sa kojom se zaručio, otuputovao u Njemačku i sa kojom je 16. augusta 2001. godine dobio sina Midhata. Zbog roditelja posjeduje dvojno državljanstvo, nigerijsko i hrvatsko.

Listajući njegov Facebook profil može se zaključiti da je Midhat u mlađim godinama veliki fan Edina Džeke kojeg vidi kao svog uzora, iako ne igraju istu poziciju. U klubu ga svi zovu “novi David Alaba”, jer svojom borbenošću i brzinom, ali i pozicijom koju igra neodoljivo podsjeća na reprezentativca Austrije i dugogodišnjeg igrača minhenskog Bayerna.

Talentovani Bajrić pored pasoša Nigerije, posjeduje i pasoš Hrvatske. Prema nekim kombinacijama, može da bira između četiri reprezentacije, a to su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Nigerija i Njemačka.

Midhat je u jednom od intervjua za njemačke medije priznao kako mu je životni san da zaigra za reprezentaciju Nigerije. Da li će zavisi od procjena fudbalskih  stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Njemačke.

 

BHDINFODESK

 

Related posts

Poruka bh. političarima: Ne prisvajajte uspjeh Lane Pudar, niste mu doprinijeli

BHD Info Desk Administrator

Valjda će sada dobiti bazen: Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u

Editor

Akademik Kurjak napustio BANU: Polovina članova bez kvalitetnog znanstvenog rada

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment