Izbori BiH

Ćamil Duraković: Od 3.000 Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166

Ćamil Duraković iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica” obratio se nakon što su probosanske političke snage odlučile da bojkotuju ponovljene lokalne izbore u Srebrenici jer se, kako su naveli, ne održavaju u fer i demokratskom ozračju.

“Da sumiramo… Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotujemo današnje neregularne izbore, želim saopštiti da je, po našim informacijama, u Srebrenici od 3.000 Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno niti za jedan odbornički mandat”, naveo je Duraković.

“Ako izuzmemo ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, s ponosom mogu reći – sačuvali smo naše dostojanstvo. Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde. Naša borba nije lahka, ali je sigurno nastavljamo. Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati šta i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam…”, poručio je Duraković.

Related posts

CIK utvrdio rezultate Lokalnih izbora za sve opštine osim za Srebrenicu i Doboj

Editor

(Video) Goraždanski Hrvat Edim Fejzić osuđen za kupovinu glasova na izborima 2018. godine

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne) leti 86/ 206: ISTINU MAČKU O REP!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment