BiH dijaspora

FlyBosnia: U planu ponovo pokretanje linija ka evropskim destinacijama

Kompanija FlyBosnia planira ponovo pokrenuti operacije nakon skoro godinu dana, i to sljedećeg ljeta, s tim da će ovaj put glavni fokus biti na evropskim destinacijama, a ne na Bliskom istoku.

Kako prenosi portal Flying Bosnian, avioprevoznik, koji trenutno nema avion u svojoj floti, će iznajmiti avion Airbus A320 i uvesti usluge sa sva četiri bosanskohercegovačka aerodroma – Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar. Aviokompanija će opsluživati Cirih iz sva četiri grada, kao i Ženevu iz Sarajeva i Mostara, dok će nuditi jednosmjerne letove iz Sarajeva za Beograd i Zagreb, te jednosmjernu uslugu od glavnog grada Srbije i Hrvatske do Mostara.

Većina letova obavljat će se u W formaciji između Bosne i Hercegovine i Švicarske. Karte za njih su već u prodaji preko lokalnog švicarskog touroperatora, dok bi FlyBosnia trebala početi svoju prodaju sljedećeg mjeseca.

Operacije bi trebalo da počnu na početku ljetne sezone 2022. godine – 29. marta. Ako se letovi budu odvijali kako je planirano, FlyBosnia bi se direktno takmičila sa Swiss-om na letovima između Ciriha i Sarajeva, kao i sa Air Serbia-om i Croatia Airlines-om na jednosmjernoj operaciji od glavnog grada Bosne i Hercegovine prema Beogradu i Zagrebu.

Related posts

Bh. ljekar Adnan Zubčević dobitnik prestižne nagrade u Americi

Editor

Serijal: Iskre promjene (7): ŠTO JE GUŠĆI MRAK TO SU ISKRE SJAJNIJE

Editor

Linz: Poziv na višejezičnu književnu večer

Editor

Leave a Comment