BiH

Tuzla: Brigadna generalica NATO-a Pamela Mc Gahu sastala se sa gradonačelnikom Lugavićem

banner

U Gradskoj upravi Tuzle upriličen je sastanak sa gradonačelnikom Tuzle, dr.sc. Zijadom Lugavićem i brigadne generalice NATO-a Pamele Mc Gahu i razgovaralo se o ključnim aspektima saradnje između NATO-a i Bosne i Hercegovine.Glavna tema sastanka bila je podrška lokalnoj zajednici kroz različite projekte usmjerene prema mladima i jačanju ulozi žena u različitim sektorima, a naročito u sektoru sigurnosti.

Gradonačelnik Lugavić je istakao da je Grad Tuzla ima snažan fokus na rodnu ravnopravnost, te da je jedan od prvih gradova u zemlji  koji je aktivno sudjelovao u izradi akcionog plana za rodnu ravnopravnost u saradnji sa nevladinim sektorom.  Gradonačelnik Lugavić je istakao , da Grad Tuzla kontinuirano podržava kako mlade, tako i žene, ali i druge pripadnike ranjivih kategortija kroz razne projerkte i inicijative i izdvaja  sredstva , a naročito u angažmanu razvoja poslovnih ideja i pokretanje vlastitih biznisa i obrta.

Brigadirna generalica , Pamela Mc Gaha zahvalila se na gostoprimstvu te kazala:“Sretni smo vidjeti gradove poput Tuzle koji aktivno promovišu rodnu ravnopravnost i podržavaju žene u različitim sektorima. Ova saradnja između Nato-a i BiH donosi obostrane koristi i doprinosi boljem razumjevanju partnerstva. Razgovaralo se i o budućim sektorima i planovima, te aktivnostima usmjerenim na jačanju partnerske saradnje.

Gradonačelnik Lugavić i brigadna generalica, Pamela Mc Gahu nakon sastanka prošetali su Tuzlom, obišli su glavne Gradske atrakcije , ističući kulturne raznolikosti , bogatu historiju Tuzle.

Nakon obilaska grada, gradončelnik i brigadna generalica pridružili su se manifestaciji „Block Sunday“ koji promoviše zajedništvo i druženje među mladima.
 

Duška REBIĆ

Related posts

BiH: Za četiri mjeseca broj nezaposlenih u BiH smanjio se za 17.000 osoba

Editor

Memorijalni centar Srebrenica postavio online aplikaciju za pretrage 6.671 ukopanih u Potočarima

Urednik BiH Info Desk

Kolektivna dženaza u Kozarcu: Konačan smiraj za 16 nedužno ubijenih osoba

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment